Equips Bàsics De Laboratori I Generació D'Electricitat.

Páginas: 3 (708 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
Generador

Un generador elèctric és un invent capaç de transformar en electricitat un altre tipus d’energia, que pot ser química, mecànica, o lluminosa.

Un generador elèctric és tot aquelldispositiu capaç de mantenir una diferència de potencial ( voltatge ) entre dos punts, aquests s’anomenen, pols o borns

Els generadors elèctrics són màquines elèctriques destinades a transformarl’energia mecànica en elèctrica. Això s’aconsegueix per l’acció d’un camp magnètic sobre els conductors elèctrics disposats en bobines sobre una armadura de xapes. Si mecànicament es produeix un movimentrelatiu entre els conductors i el camp, es genera una força electromotora, tal com va descobrir el físic Michael Faraday.

Bàsicament consisteixen en una espira que gira impulsada per algú mediextern (aigua en les centrals hidroelèctriques, vent en els aerogeneradors...), també anomenada rotor. Aquesta espira o rotor gira dins d’un camp magnètic uniforme creat per un iman o estator.Panell fotovoltaic

Els panells fotovoltaics funcionen, pel efecte fotoelèctric. Cada cèl·lula fotovoltaica es compon, almenys, de dues primes làmines de silici. Unadopada amb elements amb menys electrons de valència que el silici (com pot ser l’Alumini), denominada P i una altra amb elements amb més electrons que els àtoms de silici, denominada N(com pot ser elAntimoni).Aquells fotons procedents de la font lluminosa, que presenten energia adequada, incideixen sobre la superfície de la capa P, i al interactuar amb el material alliberen electrons dels àtoms desilici els quals, en moviment , travessen la capa del semiconductor, però no poden tornar. La capa N adquireix una diferència de potencial respecte a la P. Si es connecten uns conductors elèctrics ales dues capes i aquests, a la vegada, s'uneixen a un dispositiu o element elèctric consumidor d'energia (càrrega), s'iniciarà un corrent elèctric continu.


Cèl·lula solar fotovoltaica
[pic]...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laboratorio I
  • Informe Laboratorio Fisica I
  • Laboratorio de Quimica I
  • Laboratorio de fisica i
  • Laboratorio de Fisica I mediciones
  • LABORATORIO DE CIRCUITOS ELECTRICOS I
  • Laboratorio Economía Mexicana I
  • Laboratorios de fisica i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS