Era democràtic el sistema de la restauració?

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2014
1. El falsejament electoral durant la restauració.
Alguns historiadors parlen de la Restauració com un règim polític fictici que es basava en el constitucionalisme, la representativitat i elparlamentarisme, però degut al falsejament electoral i la pràctica política quedaven desvirtuats perquè hi havia un acord previ entre els partits dinàstics sobre qui havia de governar a cada moment.
Aixídoncs, el sistema ideat per Cánovas incloïa una Constitució molt poc democràtica, un sistema polític que només donava entrada als dos partits dinàstics, i una alternança en el poder assegurada pel frauelectoral i el caciquisme, que era un sistema social i polític on existien les institucions de la democràcia parlamentària, però realment el poder el tenen els cacics, que son aquells que posseeixenmajor influencia econòmica i social, i s’encarreguen de manipular els resultats de les eleccions electorals segons els seus interessos.

2. Llista de les pràctiques electorals fraudulentes.
LaRestauració va ser un conjunt de pràctiques fraudulentes que va desencadenar l’abstencionisme electoral per l’escassa representativitat dels partits dinàstics i la desconfiança de l’electorat en elspartits polítics, entre d’altres coses. A més del poc democràtic sistema de Cánovas, trobem documents on hi ha escrites una sèrie de fets que donen peu a la hipòtesi plantejada: Era democràtic el sistema dela restauració?
En un document trobem escrit com Romualdo Cañaveral donava ordre al seu administrador perquè distribuís almoines abundants entre els necessitats per així comprar els vots, de maneraque no es descobrís.
En un altre, ens diu que en les llistes d’electors s’hi afegien noms de persones imaginàries i també difuntes per a augmentar el nombre de vots fins a tenir assegurada l’elecciódel candidat addicte. Això es verifica en l’últim informe on observem que al districte de Hierro (Canàries) el nombre d’electors va ser inferior al nombre de vots que corresponien a les urnes, al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari textos, el sistema de la restauració
  • EL SISTEMA POL TICO DE LA RESTAURACI N Hellip
  • Tema 11. La crisi del sistema de la restauració (1898
  • Democraticismo
  • La restauració
  • Crisi sistema restauració
  • La Crisi Del Sistema De La Restauració
  • La Crisi Del Sistema De La Restauracio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS