Erasmus szakmai gyak

Páginas: 6 (1390 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2011
Erasmus szakmai gyakorlat Málaga, Spanyolország

Kiss Anita
NG II.

Kiss Anita vagyok, a Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás Mester szak II. éves hallgatója. 2011. június 27 és október 30 között Erasmus szakmai gyakorlaton voltam Malagában, Spanyolországban.

A város

Málaga kikötőváros Spanyolország Andalúzia autonóm közösségének déli részén, a Földközi-tenger partján. Costa del Sol,azaz a napos part központja és egyik legkedveltebb turistacélpontja, ami talán kiváló borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető. Málaga Picasso szülővárosa is, de a híres festő csak 10 éves koráig élt itt.

[pic]

A 2007-es népszámlálási adatok szerint népessége 561 250 (a környező peremvárosokkal együtt több mint egymillió) fő. Ezzel Spanyolországötödik legnagyobb városa.

Látnivalók Malagában

Alcazaba

A mór erődítmény a 8. században épült, bár számos része a 11. századból származtatható. A malagai Alcazaba a város kormányzóinak palotája volt. A malagai Spanyolország legépebben megmaradt Alcazabája (az Alcazaba szó mór erődöt jelent).

Gibralfaro vár

Az Alcazaba fölött magasodó, XIV. századi Gibralfaro várról csodálatos kilátásnyílik a bikaviadal arénára, a kikötőre és a tengerre, illetve másik oldalra nézve a hegyekre.

Catedral La Manquita

Az óvárosban található, hatalmas, és lenyűgöző szépségű katedrális Európa harmadik legnagyobb temploma. A katedrálisban Murillo, Zurbarán és Goya képei is megtekinthetők. A barcelonai La Sagrada Familiához hasonlóan a La Manquita is befejezetlen: két tornyot terveztek hozzá, decsak egy készült el. Erre utal a neve is, mely spanyolul egykezű hölgyet jelent.

Plaza de la Merced

Ezen a szép téren található Picasso szülőháza. A (főleg éjszaka) igen hangulatos Plaza de la Merceden esténként fiatalok találkoznak, és iszogatnak, mielőtt táncolni mennek. Számos nemzetiséggel lehet itt összefutni. A téren rengeteg remek kávézó, étterem és koktélbár is található, ráadásul azerasmusosok nagy része is itt lakik, vagy legalábbis nagyon közel, én is ezen a téren béreltem szobát.

Calle Larios

Ez Málaga sétáló utcája, mely a történelmi központban található és egyben a város leghíresebb utcája is, amely mindig tele van emberekkel, akik a számos étterem, kávézó és üzlet mellett haladnak el.

[pic]

Mercado de Atarazanas

Egész Andalúzia egyik legjobb piacán hal,hús, sajt, zöldség, és gyümölcs kapható mindig frissen, a legjobb minőségben, és a lehető legjobb árakon. A folyó mellett, Málaga főutcájához közel található ez a remek mediterrán piac. Mór gyökereket mutató épülete is figyelemre méltó.

Plaza de Toros bikaviadal aréna

A legnagyobb malagai bikaviadal aréna 1874-ben épült, és 14 000 néző befogadására alkalmas. Madonna egyik videoklipjét is ittforgatták. Az arénában egy múzeum is található, ahol egy matador vezeti be az érdeklődőket a bikaviadalok világába.

Málaga tengerpartja

Málaga strandjai rendkívül jól felszereltek, és mindenféle vízi sport kipróbálható rajtuk. A több tucat strandból nehéz választani. Kavicsos-sziklás strandoktól a fehér, és sötét-homokos partokig, az elhagyatott strandoktól a zsúfoltakig minden megtalálható avárosban, így mindenki az igényeinek megfelelő helyet találhatja a fürdéshez és a barnuláshoz. Málaga két fő strandja a híres La Malagueta, és a Pedregalejo, vagy más néven Las Acacias. A La Malagueta rendkívül népszerű a helyiek körében, hiszen például a már említett Plaza de la Mercedtöl midössze tíz perc sétára van.

[pic]

[pic]

Kiutazás

Én wizzairrel utaztam Budapeströl Madridba,majd ott a reptérröl átmentem metróval a buszállomásra, és busszal mentem Malagába, ami egy 6 órás út, de sokkal olcsóbb volt így, mint repülövel menni Malagáig, mivel nincs közvetlen járat. Minden esetre ezt a megoldást csak annak ajánlom, aki ismeri Madridot, és nem fél nagy csomagokkal metrózni. Én már ismertem a várost, ráadásul barátokkal mentem, így nem volt ebböl gond.

Szállás...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Erasmus
  • Erasmus
  • Erasmus
  • Erasmus
  • Erasmus
  • Erasmus
  • Erasmus emprendedores
  • Erasmus Uex

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS