Ergh

Páginas: 8 (1814 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
EMPRENEDORIA INS Salvador Dalí

Curs 2012-13 .

UD.2 EL SISTEMA FINANCER
1. La composició del sistema financer
Quan sentim a parlar del sistema financer ens fa la impressió que la seva terminologia només és vàlida per a experts en economia, però la realitat és una altra. Tothom en la seva vida quotidiana utilitza instruments que tenen a veure amb el sistema financer.

-

Quina relaciótens amb el sistema financer?

Podem definir el sistema financer com el conjunt d’institucions, mitjans i mercats o entitats financeres que fan d’intermediaris entre les persones que estalvien (és a dir, que tenen diners disponibles) i els inversors i consumidors (als quals els fan falta els diners).

- Quin és el preu del diner? Per què?

El sistema financer espanyol es compon de bancs id’altres empreses o entitats que concedeixen serveis financers molt diversos. El Banc d’Espanya és la màxima autoritat bancària espanyola. Vigila el bon funcionament i

estabilitat del sistema financer, i supervisa les entitats de crèdit. Des que l’Estat espanyol forma part de l’eurozona, és el Banc Central Europeu (BCE) qui pren les decisions principals en aquesta matèria, però el Banc d’Espanya duua terme la política monetària i les directrius marcades pel BCE.

11

EMPRENEDORIA INS Salvador Dalí

Curs 2012-13 .

Les entitats de crèdit són institucions la finalitat principal de les quals consisteix a captar diners del públic (empreses, famílies o sector públic) per posteriorment destinar-los a la concessió de préstecs o crèdits. Les principals entitats de crèdit es classifiquenen: • • • Bancs: intermediaris financers que s’encarreguen de captar recursos en forma de dipòsits per prestar diners i serveis financers. Caixes d’estalvis: entitats financeres que pràcticament tenen la mateixa finalitat que els bancs, però el seu benefici va destinat gairebé en la seva totalitat a obres socials. Cooperatives de crèdit: organitzacions sense finalitat de lucre els propietaris de lesquals (membres de la cooperativa) són els mateixos clients.

2. L’estalvi i la inversió
Els ingressos que rebem en un període de temps, normalment procedents del nostre salari, podem consumir-los en la seva totalitat (despesa) o només una part, i guardar-ne la resta (estalvi). Els motius pels quals les persones estalviem poden ser diversos: - Per comprar algun bé o servei en el futur (moto,viatge, etc.) - Per tenir una quantitat de diners que permeti fer front a algun imprevist (espatlla cotxe, etc.) - Per invertir-lo, de manera que ens produeixi algun guany (per exemple, deixant-lo a alguna entitat financera a canvi d’un interès).

La inversió és l’acció de destinar un capital a algun negoci o activitat per obtenir uns beneficis, renunciant a una part del consum immediat.

Lainversió és una pràctica habitual per a les empreses, ja que per crear nous productes necessiten adquirir maquinària, edificis, matèria primera, energia, etc. Tot el que adquireix una empresa ho fa amb la intenció de recuperar el desembors fet i obtenir, a més, un benefici. Les empreses, per tant, inverteixen.

- Posa exemples d’inversions d’empreses. - Creus que les famílies també poden invertir?Si és així, posa’n exemples. - Quina diferència hi ha entre mantenir els estalvis a casa o posar-los al banc? - Creus que hi ha relació entre l’estalvi i la inversió?

12

EMPRENEDORIA INS Salvador Dalí

Curs 2012-13 .

3. Productes i serveis bancaris
En aquest apartat veurem els productes més corrents que ens pot oferir un banc o caixa. Els podem classificar en productes d’estalvi, definançament i serveis.

A. PRODUCTES D’ESTALVI Un dels productes més coneguts és el compte bancari. L’entitat ens permet obrir un compte amb la idea que dipositem una quantitat de diners que, a l’hora, ens permet realitzar cobraments i pagaments a través seu. Hi ha dos tipus de comptes bancaris: el compte corrent i la llibreta d’estalvis. A través d’ells, dipositem uns diners al banc que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ergh
  • ergh
  • ergh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS