erhqh

Páginas: 6 (1376 palabras) Publicado: 11 de junio de 2013



Projecte Enigmes
Etapa 4






MEMBRES DEL GRUP:
3rB d’ ESO

Índex

1. Personatge enigmàtic
2. Enigmes
2.1. Castellano
2.2. English
2.3. Socials
2.3.1. Enigma 1
2.3.2. Enigma 2
2.4. Física i química
2.5.Música
2.6. Plàstica
3. Conclusió
4. Bibliografia i Webgrafia










1. Personatge enigmàtic
El personatge enigmàtic de la nostra etapa (Etapa 4) és Antoine Lavoisier. Nascut a París, l’any 1943 i mort guillotinat l’any 1794. A l’època en que vivia, els científics no eren acceptats i van demanar la seva mort. És considerat un químic molt important pels seus coneguts inombrosos estudis: llei de conservació de la massa, explicació de la combustió, la respiració, i l'oxidació com a reaccions amb l'oxigen, demostració de la naturalesa no elemental de l'aigua, composició de l'aire, refús de la teoria del flogist, nomenclatura química, definicions d'element químic i d'àcid, etc. L’època que va viure Antoine Lavoisier és el Neoclassicisme (segona meitat del segleXVIII-principis del segle XIX)

2.1. Castellano
¿Cuál es la intención que buscaban algunos escritores del momento como Menéndez y Pelayo y Ortega y Gasset?
La ilustración en España se desarrolló en el siglo XVIII hasta la Revolución Francesa. Esto supuso el paso de la edad moderna a la edad contemporánea y, algunos escritores como Menéndez y Pelayo y Ortega y Gasset buscaron en sus escritos la relacióndel movimiento ilustrado con las actitudes europeas de la época. También se produjo entre los escritores ilustrados, una profundización del valor del lenguaje literario y defendían la posibilidad de una coexistencia entre lo bello y lo pintoresco. En España, más que un periodo específico de la cultura, se trató de un ambiente general que llegó a constituir un de las épocas más importantes de lamodernidad española.

2.2. English
There is an author of this time who contributed a lot in the English language, he was a lexicographer. He wrote a dictionary which was used for over a Century. Explain why and how it was created.
Samuel Johnson was an English author who was born on September 1709 and died on December 1784. He has contributed a lot in the English language as a poet, moralist,literary critic, essayist, editor and lexicographer. People said that he was the best critic of English literature. After nine years of work he wrote A Dictionary of the English Language which was published in 1755. Besides working on the dictionary, Johnson also wrote various essays, sermons, and poems during these nine years. The published dictionary was a huge book.
Its pages were nearly46 cm tall, and the book was 51 cm wide when opened; it contained 42,773 entries. It has been described as “one of the greatest single achievements of scholarships”. This work brought Johnson popularity and success. Johnson’s dictionary was not the first; it was, however, the most used and imitated for the 150 years between its first publication and the completion of the Oxford English Dictionary in1928.

2.3. Socials
2.3.1. Enigma 1
El nostre personatge nascut a França formava part d’una classe social emergent en aquella època, a quina classe social ens referim? Explica com va aconseguir el poder polític aquesta classe social a França.
A l’època en la que ens situem, la societat estava dividida en tres estaments: la noblesa, l’església i el poble. Hi havia dos grans grups: elsprivilegiats i els no privilegiats. Aquests últims eren la noblesa i l’església que, tenien una sèrie de privilegis, honors i drets que no caracteritzaven als no privilegiats.
La burgesia pertanyia al grup de la societat no privilegiat. No tenien tants drets com els altres estaments de classe més alta i a la Revolució Francesa van guanyar la lluita contra els seus drets. Necessitava un canvi de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Erhqh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS