Erikson

Páginas: 3 (714 palabras) Publicado: 27 de abril de 2011
TEORIA DE LA IDENTITAT PERSONAL

ERIK ERIKSON

La personalitat

La personalitat és un constructe psicològic, amb el qual ens referim a un conjunt dinàmic de característiques d'una persona.Però mai al conjunt de característiques físiques o genètiques que determinen a un individu, és la seva organització interior la que ens fa actuar de manera diferent davant una o diverses circumstàncies.Erik Erikson

Erik Erikson (1902-1994) va néixer a Frankfurt, va estudiar a Viena i el 1993 va emigrar a Boston, als EUA, on les seves investigacions sobre la identitat personal van tenir granacceptació.

Erikson va transformar les fases del desenvolupament proposades per Freud.

Professor Emèrit d'Harvard va ser un dels més grans genis del segle XX i sens dubte de la Psicologia de totsels temps. La seva obra sobre la Identitat és contínuament exposada i investigada a les Universitats més importants del món.

Segons Erikson:

La personalitat es forma en anar avançant l'individu através de diverses etapes psicosocials durant tota la seva vida. En cada etapa existeix un conflicte que ha d'enfrontar i resoldre. Cada dilema té una solució positiva i una altra negativa, tots elsconflictes estan presents en el moment de néixer, però es destaquen d'una manera prominent en moments específics del cicle de vida de la persona.

Erik Erikson va afirmar que el desenvolupament nos’atura cap a la dècada dels 20 anys, sinó que dura des de la infantesa fins a la vellesa. En cada etapa de la vida l’individu s’enfronta a una tasca, i el resultat és un èxit o un fracàs.

Adiferència de Freud, les etapes psicosexuals del qual es van concentrar en el seu caràcter biològic, Erikson va defensar que les tasques de la vida es desenvolupen en un marc social i aquest les afavoreix odificulta.

Per a Erikson, el jo és la part de la ment que dóna coherència a les experiències conscients i inconscients. És una força vital o capacitat organitzadora que sorgeix del context...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • ERIKSON
  • Erikson
  • Erikson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS