Ernest Miller

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
Ernest Miller Hemingway
Vida:
Va néixer el 21 de juliol de 1899 a la ciutat d'Oak Park. El 1917 entrà a treballar, com a periodista, i a principis de l'any següent es traslladà a Itàlia, perparticipar en la Primera Guerra Mundial. El 1919 retornà al seu país on treballà de periodista per a diferents diaris de Chicago i Toronto, on publicà els seus primers contes.
Durant la Guerra CivilEspanyola va treballar com a corresponsal de guerra a Madrid. L'experiència a Espanya li va servir per escriure una de les seves obres mestres, For Whom the Bells Toll ("Per qui toquen les campanes"),ambientada a les muntanyes de Segòvia durant els preparatius de la batalla de Guadalajara.
Fortament alcoholitzat i tement acabar boig, fou internat en diversos frenopàtics. En saber que patia un cànceres va suïcidà el 2 de juliol de 1961 a Idaho.
Obra:
El 1922 va publicà els seus primers llibres: Three stories and ten poems ("Tres contes i deu poemes"), In our time ("A la nostra època"), Thetorrents of spring ("Els torrents de primavera)". Més tard va escriure el llibre de relats Men without women ("Homes sense dones") i la novel·la A Farewell to Arms ("Adéu a les armes"), sobre la sevaexperiència bèl·lica durant la Primera Guerra Mundial.
El 1928 es traslladà a viure a Key West, Florida, i a partir de llavors va viure una existència apartada de la societat urbana.. El 1941 es compràuna casa a La Habana (Cuba), on hi visqué llargues temporades.
El 1954 va rebre el Premi Nobel de Literatura per la seva obra "El vell i el mar", i per a la influència que ha exercit en l'estilliterari contemporani.
La seva obra, caracteritzada per un estil directe, d'oracions simples, gira al voltant de la tràgica lluita de l'individu contra el fracàs, presentant la vida com una aventura quemena a la derrota. Qualificat d'autor "viril" i "poderós", exercí una gran influència en les generacions posteriors de la literatura nord-americana, i també amb diversos escriptors espanyols....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ernest Miller Hemingway
  • Ernest Miller Hemingway
  • Ernest Miller Hemingway
  • Ernest Miller Hemingway
  • El Viejo y El Mar De Ernest Miller Hemingway
  • Ernest Miller Hemingway
  • Ernest Miller Hemingway
  • Ernest Miller Hemingway

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS