Eros i Psique

Páginas: 3 (586 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
Eros i Psique
Eros i Psique de l’escultor Antonio Canova, va ser elaborada entre els anys 1787 i 1793. Es pot dir, que aquesta obra s’inclou dins l’estil neoclàssic, concretament de l’italià.Actualment es troba al Museu del Louvre.
Psique (ment en grec) era una noia d’extraordinària bellesa, de la qual es va enamorar Eros, personificació mitològica de l’amor. La noia va caure adormida quandestapà el cantir que havia de donar a Venus per encàrrec de prosèrpina i no es va despertar fins que Eros la besà. Aquest mite prové d’una font literària, concretament de la novel·la l’ase d’or del’escriptor llatí Apuleu.
L’escultura està feta de marbre mitjançant la tècnica de la talla que consisteix en treure a poc a poc els trossos de pedra, fins que s’aconsegueix la forma desitjada. Així doncs,amb aquesta tècnica s’aconsegueix un acabat polit sense cap imperfecció formal i es dóna sensació de suavitat a un material dur. A més, Canova, una vegada acabada l’obra, l’afinava amb pedra volcànicalletada de calç i àcid, cosa que feia que aquesta tingués una lluminositat pròpia de les pells reals.
Aquest grup no presenta policromia, és del color blanc propi del marbre, ja que Canova erròniamentque l’estatuària grega no portava color.
L’escultura presenta una visió multifacial, tot i que es dóna preferència a la visió frontal. Es una figura de volum rodó, ja que és exempta. Ambdós cossossón tractats amb gran delicadesa fins al punt que arriben a ser idealitzats, no només per la seva clara perfecció física, sinó que també per la seva jovenesa. El cos d’Eros és el d’un noi jove i bell queaixeca amb tendresa el cos de la seva estimada. Pel que al dèbil cos de Psique, es pot dir que la seva nuesa incrementa una sensació de desprotecció en l’espectador, que sap que aquesta noméss’esvairà amb els petons i les carícies d’Eros. Les dues figures s’entrellacen i formen una “x” definida per les ales d’Eros i les extremitats inferiors de tots dos. El centre compositiu ve donat per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eros i Psique
  • Eros i psique
  • Comentari D'Ar: Eros I Psiqué
  • Eros i Psique
  • Eros Y Psique
  • Eros Y Psique
  • Eros i Psique
  • Eros Y Psique

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS