Eros O Psique

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
1. Situació i documentació general: L'obra a comentar és Eros i Psique, l'autor d'aquesta obra és Antonio Canova. Aquesta l’ obra es data entre els anys 1787-1793. El material utilitzat és el marbre.La forma que presenta és d'escultura exempta i tripologia de grup. Aquesta obra es localitza a Musée du Louvre.

2. Anàlisi formal: Pel que fa la composició, en els dos cossos representats, tracenuna aspa, que és determinada per les ales del Déu grec el centre de la qual passa entre els llavis dels dos amants. Aquest instant del petó, Canova l'enquadra en un cercle format pels braços dePsique, que abraça el cap del seu amant, i els d'Eros, que envolten i agafen el cap i el cos de la seva enamorada. Amb això, l'escultor permet que l'espectador inconscientment centri la mirada i la sevaatenció en aquest punt focal. Canova aconsegueix transformar la duresa del marbre en una textura suau i delicada polint amb pedra volcànica l'obra acabada i banyant-la en una lletada.

Pel que fa eltemps, aquesta obra, mostra un moment anecdòtic, doncs la intensitat del moment escollit per l'autor fa que sigui aquest gest anecdòtic d'un petó que es converteixi en imatge pragmàtica de l'amor. Elritme de l’obra presenta un equilibri entre repòs i moviment.

L'estil d'aquesta obra és el neoclassicisme. L'interès per l'antiguitat grecoromana, pel model polític republicà, per les teoriesfilosòfiques del món clàssic, pel sistema de vida etc.

El neoclassicisme va ser una reaccció contra els excessos del Barroc i de Roccocó i va voler abandonar la imaginació i sotmetre l'art al predomini dela raó, tot buscant l'equilibri i l'harmoniua ideal de les formes clàssiques. Per això l'art neoclàssic es construeix a partir d'un concepte estètic basat en els models grecs, que es considerensuperiors, més purs que els del món romà i menys preocupats que aquests per la representació de la realitat.

3. Interpretació. L'escultura reflecteix el final de la història mitològica narrada per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eros Y Psique
  • Eros Y Psique
  • Eros y Psique
  • Eros y psique
  • Psique y Eros
  • Eros y Psique
  • Eros y Psique
  • Eros Y Psique

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS