Eros Y Psique

Páginas: 4 (780 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2012
EROS I PSIQUE
1. Classificació de l’obra.
a) Títol. Eros i Psique.
b) Autor. Antonio Canova.
c) Cronologia. 1787-1793.
d) Escola o país. Itàlia.
e) Estil. Neoclassicista.2. Temàtica.
Psique era una noia d’extraordinària bellesa de la qual es va enamorar Eros, la personificació mitològica de l’amor. La noia va caure adormida quan va destapar el càntir que havia deportar a Venus per encàrrec de Prosèrpina i no es va despertar fins que Eros la va besar.
3. Descripció de l’obra.
a) Elements tècnics.
És un grup escultòric fet en marbre. El color del materialés el color de l’escultura de forma exempta i en esculpit, amb un acabat de brillantor gràcies a la lletada, calç i àcid, com a tècnica.
b) Elements formals.
Ens mostra dos joves adolescents,Eros, Déu de l'amor, i Psique, una jove d'origen grec. La figura de la noia jeu mig nua sobre una roca i la del noi està inclinada cap endavant, amb la mà dreta li agafa la cara i el braç esquerre lipassa per sota els pits. Són unes formes corbes, molt delicades i serenes. Els cossos estan treballats com els de dos adolescents, innocents i purs. Tot ho envaeix l'amor i la tendresa que desprenen elsdos cossos. Les figures estan esculpides amb molta delicadesa i finor, i el marbre, amb un acabat de calç i àcid per donar a la pell de les figures una llisor i una brillantor que sembla que siguinvius. Això fa que la llum la il·lumini d'una manera especial, crea un joc amb les llums i les ombres que fa que l'escena sigui encara més veraç, i li dóna volum. Formalment destaca la composició deforma piramidal, i la creu formada per les ales de la figura del noi, la seva cama dreta, estirada enrere i el cos de la noia. El centre de la composició, emmarcat pels braços de la noia, ens mostra unfort joc de mirades molt tendre entre les dues figures. Aquesta obra està pensada per ser vista des de diferents punts, tot i que en té un de principal, el frontal que és on es troba el punt més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eros Y Psique
  • Eros Y Psique
  • Eros y Psique
  • Eros y psique
  • Psique y Eros
  • Eros y Psique
  • Eros y Psique
  • mito de eros y psique

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS