ertf

Páginas: 4 (792 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2015
E LA MARMOTA:
El dia de la marmota és un mètode folklòric usat pels grangers, especialment dels Estats Units i Canadà, per predir la fi de l'hivern, basats en el comportament de l'animal quan surtd'hivernar el 2 de febrer.
Segons la creença, si la marmota en sortir del seu cau no veu la seva ombra, per ser un dia ennuvolat, deixarà el cau, la qual cosa significa que l'hivern acabarà aviat. Siper contra, per ser un dia assolellat, la marmota "veu la seva ombra" i es fica de nou en el seu cau, vol dir que l'hivern durarà sis setmanes més.
El dia de la marmota assenyala aproximadament lameitat del període entre el solstici d'hivern i l'equinocci de primavera. d'una forma similar a la festa de difunts "Halloween", que assenyala la meitat del període entre l'equinocci de tardor i elsolstici d'hivern.
Origen: Alguns remunten el costum a tradicions irlandeses (segons velles tradicions, el dia 2 de cada mes està sempre ennuvolat), la història sembla fixar-se més aviat en elsimmigrants alemanys arribats als Estats Units, especialment a l'estat de Pennsilvània. Els grangers alemanys utilitzaven el mètode per saber quan havien de conrear les seves terres. Ja a Alemanya, aquestsgrangers observaven al teixó, que en sortir del seu cau a l'hivern podia tenir dos reaccions: si veia la seva ombra, en un dia assolellat, s'espantava i tornava a la seva hibernació per sis setmanes més,indicant que continuava l'hivern, però si en sortir no veia la seva ombra, per no haver sol, pensant que arribava la primavera, sortia confiat.
E LA MARMOTA:
El dia de la marmota és un mètodefolklòric usat pels grangers, especialment dels Estats Units i Canadà, per predir la fi de l'hivern, basats en el comportament de l'animal quan surt d'hivernar el 2 de febrer.
Segons la creença, si lamarmota en sortir del seu cau no veu la seva ombra, per ser un dia ennuvolat, deixarà el cau, la qual cosa significa que l'hivern acabarà aviat. Si per contra, per ser un dia assolellat, la marmota "veu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS