Erupció Solar

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
Erupció solar:

Una erupció solar és una violenta explosió a la fotosfera del Sol amb una energia equivalent a desenes de milions de bombes d'hidrogen. Les erupcions solars tenen lloc a la coronasolar i la cromosfera, escalfant plasma a desenes de milions de graus kelvin i accelerant els electrons, protons i ions més pesats resultants a velocitats properes a la de la llum. Produeixen radiacióelectromagnètica en totes les longituds d'ona de l'espectre electromagnètic, des de llargues ones de ràdio als més curts rajos gamma. La majoria de les erupcions succeeixen al voltant de taquessolars, on emergeixen intensos camps magnètics de la superfície del Sol cap a la corona. L'eficiència energètica associada amb les erupcions solars podria trigar hores o dies en acumular, però la majoria deles erupcions triguen només uns minuts a alliberar la seva energía. L a primera etapa, que pot trencar les comunicacions. Triga 8 min. a arribar. A més, fa que l'atmosfera augmenti la seva grandàriafins a les òrbites dels satèl · lits, alteri les seves òrbites i faci que aquests caiguin a terra.

Tormenta de radiació:

Un bombardeig de radiació contra la terra que pot cremar els circuitselèctrics i fer mal a les persones exposades. A la Terra estem protegits gràcies als efectes combinats de l'Atmosfera i la Magnetosfera. A causa d'això, només afecta els astronautes que no estiguin forade perill.

CME (Ejecció de Massa Coronal):

Es denomina ejecció de massa coronal a una ona feta de radiació i vent solar que es desprèn del Sol en el període anomenat Activitat Màxima Solar, quepassa cada 11 anys. Aquesta ona és molt perillosa ja que, si arriba a la Terra i el seu camp magnètic està orientat al sud, pot danyar els circuits elèctrics, els transformadors i els sistemes decomunicació, a més de reduir el camp magnètic de la Terra per un període. Quan això passa, es diu que hi ha una tempesta solar. No obstant això, si està orientat al nord, rebotarà inofensivament en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Erupci N Volc Nica
  • La Erupci N Dentaria
  • Erupci N Volc Nica
  • Erupci N De Volcanes
  • De Sol a Sol
  • solo solo
  • Es solo eso
  • Solo yo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS