Es Quan Dormo Que Hi Veig Clar

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
COMENTARI DE TEXT (J.V. Foix) Es quan dormo que hi veig clar..

J. V. Foix és un "investigador de poesia". La seva, per tant, és una poesia altament experimental. De fet, l'obra de Foix constitueixuna subtil combinació de valors antics i moderns, tant des d'una vessant conceptual com formal. "Em excita el nou i m'enamora el vell", dirà, tancant un dels seus poemes més coneguts. D'aquesta fusiósorgeix la seva poesia metafísica, amb elements avantguardistes. Els seus versos són de sòbria tradició mediterrània, però alhora estan plens de moments màgics i onírics, de paradoxes i contrastos.Aquesta obra, és un model clar d'obra surrealista, és regeix per les seves principals característiques. Les descripcions D'aquest poema produeixen efecte plàstic per la seva capacitat d'evocació decolors i formes. S'utilitza en abundància, per tal de fermen més fàcil la creació de la imatge paper lector. Per aquest motiu, com el català utilitzat per descriure és més Aviat oblidat per l'època, ésfa feixuc llegir-ho, i costos d'entendre'l.
Pertany al llibre on he deixat les claus ... (1953). Per la data de l'escriptura, a finals de la guerra civil, sembla que el "monstre que no desembre" éspodria referir als qui han ocupat la terra, "planto la meva bandera" és un clar signe polític. Somni d'una esperança de llibertat que no morirà interpretació paper clau del catalanisme radical de Foix.Sembla un conjur de bruixes per assolir un desig amagat del jove poètic: matar el monstre amb una agulla de cosir sacs.
En aquest poema també relata els il·lusions dels somnis, Quan diu "És quandormo que hi veig clar". Quan algú ens parla dels seus somnis, és destaca d'una part molt íntima del seu interior. Aquest poema també el pots relacionar amb temes sobre la identitat d'una nació.
Pelque fa la seva estructura, és una cançó a la manera tradicional, amb una tornada que repeteix Els dos versos inicials d'estrofa. Està format per tres estrofes de deu versos cadascuna. Els versos són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Es quan dormo que hi veig clar
  • Comentari "Es Quan Dormo Que Hi Veig Clar"
  • anàlisis "és quan dormo que hi veig clar"
  • és quan dormo que hi veig clar
  • Comentari de text: quan veig l'alosa aletejar
  • Hi hi hi
  • Hi
  • Hi Hi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS