Esclerosi Múltiple

Páginas: 4 (829 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
ESCLEROSI MÚLTIPLE
L'esclerosi múltiple és una malaltia degenerativa, crònica i inflamatòria del sistema nerviós central, que afecta el cervell i la medul·la espinal.
Les fibres nervioses estanenvoltades i protegides per la mielina, que és un lípid que té la funció d'aïllar els nervis i permetre que es transmetin els impulsos amb rapidesa. La velocitat i l'eficiència en la conducció delsimpulsos permet realitzar els moviments suaus o ràpids però sempre coordinats i amb poc esforç. Assegura la correcta transmissió del corrent, però si es fa malbé es perd la informació que transporta oresulta incorrecta, i això produeix la malaltia.
[pic]
1. CAUSES
Malgrat que la causa exacta de l'esclerosi múltiple es desconeix, es creu que la destrucció de la mielina és el resultat d'una respostaanormal del sistema immunològic cap al propi organisme. Normalment, el sistema immunològic defensa l'organisme d’invasors aliens com per exemple els virus i bacteris. En les malalties autoimmunesl'organisme ataca sense advertència el seu propi teixit. En l'esclerosi múltiple la substància atacada és la mielina, però encara no s’ha descobert què impulsa al sistema immunològic a atacar la mielina.1.1. APARENT PREDISPOSICIÓ GENÈTICA
Sembla ser que els factors genètics poden estar relacionats amb la susceptibilitat d'una persona a desenvolupar esclerosi múltiple, tot i que no se sap delcert. Algunes poblacions, tals com els gitanos, els esquimals i els bantus, mai contreuen l'esclerosi múltiple i que els indígenes americans, els japonesos i altres pobles asiàtics tenen taxesd'incidència d'esclerosi múltiple molt baixes; però es desconeix si és a causa de factors genètics, ambientals o d'un altre tipus.
Mentre, a la població mundial, la probabilitat d'adquirir esclerosi múltiple ésinferior al 0'1%, s'ha observat que si una persona en una família té esclerosi múltiple, els familiars de primer grau d'aquesta persona tenen una probabilitat de l'1% al 3% de contreure-la. De tota...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisi Fundació Esclerosi Múltiple
  • Multiple
  • multiplicadores
  • los multiplos
  • Multiplos
  • Multiplo
  • multiple
  • Multiplicador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS