Escola Inclusiva

Páginas: 8 (1950 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
INCLUSIÓ EDUCATIVA: Justificació

La inclusió escolar de les persones amb necessitats educatives especials comença a tenir en la nostra vida quotidiana un pes bastant important. Anys enrere, aquest tema era menys tractat que en l'actualitat pel desconeixement i la ignorància vers aquest tema. Es pot definir inclusió com “un procés de transformació en el qual els centres educatius esdesenvolupen en resposta a la diversitat de l'alumnat que tenen a l'escola, identificant i eliminant les barreres que l'entorn els posa impossibilitant el seu aprenentatge, socialització i participació” (Macarulla, Saiz. 2009), però també s'entèn com el procés de no deixar d'atendre als alumnes a partir de les seves capacitats i potencialitats. Per això, cal pensar en tot l'alumnat.
Una altra definició,podria ser la que esmena l'inclusió educativa com “un procés de millora i innovació educativa sistemàtic, per tractar de promoure en els centres escolars la presència, l'aprenentatge i la participació d'alumnes i alumnes en la vida escolar d'on són escolaritzats, amb particular atenció a aquells més vulnerables, per avançar en aquesta adreça i en coherència amb una perspectiva social deldesavantatge, és imprescindible detectar, eliminar o minimitzar les barreres de diferent tipus que limiten aquest proces” (Aiscon, Booth y Dywson. 2006).

D'altra banda, és molt important atendre a la diversitat a les aules, per així satisfer les situacions educatives diferents i diversos estudiants, ja que no aprenen tots, relacionar-se i interactuar de la mateixa manera com els altres. És a dir, valorarl'heterogeneïtat dels alumnes com a riquesa o l'oportunitat d'obtenir millor resultats educatius.

Pel que fa a les característiques de l'estudiant aquest aprenentatge, Snell al seu llibre L'escola Inclusiva (2006) aporta les següents:

- Aquestes persones aprendre millor amb l'ensenyament directe i molt pocs errors.

- S'obliden el que han après molt de pressa si no fan ús de leshabilitats.

- Tenen poca capacitat per generalitzar els ensenyaments, per la qual cosa ha de ser instruït com utilitzar les habilitats per utilitzar-los en altres contextos o tasques. Per fer-ho, cal utilitzar estratègies d'ensenyament que s'adapten a les seves dificultats i ensenyar habilitats funcionals que servir-los en la vida quotidiana i per al futur també (treballant amb les famílies, en grupsd'iguals, l'ensenyament a la comunitat i en el context, ensenyar les habilitats específiques de cada edat cronològica, ensenyar un currículum funcional, etc.).

Inclusió és un concepte teòric de la pedagogia que fa referència a la manera en què hauria de ser la resposta a la diversitat de l'escola. És un terme que va sorgir a la dècada del 1990 i té com a objectiu substituir la integració, finsa aquell moment la dominant en la pràctica educativa. La seva premissa bàsica és que és necessari modificar el sistema per respondre a tots els estudiants, en comptes d'entendre que ells són els alumnes han d'adaptar-se al sistema, integrant el.

Punts de partida de l'EI

Dins de tots els paràmetres que volem estudiar alhora de crear un model d'escola inclusiva, hem de valorar també una sèried'aspectes que marquin unes pautes que aconsegueixin guiarn-nos cap uns objectios ambiciosos i realistes que més endavant tractarem. Aquesta inclusió social per la que treballarem i per la que tenim que estar predispossats a treballar valora com termes generals la diversitat, la multiculturalitat, les relacions humanes i socials, potenciant el sentiment de pertinença a una comunitat -en aquestcas, els alumnes, pares, professors vers la seva escola- respectant en l'àmbit íntim altres pertinençes socials o culturals.

Idees esencials de l'educació inclusiva

L'educació inclusiva es presenta com un dret de tots els nens, i no només els qualificats com amb Necessitats Educatives Especials (NEE). S'intenta pensar en les diferències en termes de normalitat (normalització d'alumnes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escola inclusiva: uma necessidade especial
  • Escola Selectiva I Inclusiva
  • La Experiencia Escolar Inclusiva Como Respuesta A La Exclusion Carina Kaplan
  • Inclusiva
  • inclusivo
  • Inclusiva
  • incluso
  • Inclusiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS