Escoles Verdes

Páginas: 22 (5420 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
Acció Tutorial: Relacions entre Escola, Família i Comunitat |
Reforçament de bons hàbits: escoles verdes |
CIVISME I RESPECTE PEL MEDI AMBIENT |
|
|
|

|
|
ÍNDEX

1. Introducció 2

2. Primera Part: Part Reflexiva 3
2.1. Destinataris
2.2. Justificació
2.3. Marc conceptual del tema
2.4. Objectius
2.5. Recursos humans, funcionals imaterials

3. Segona Part: Fase Activa 7
3.1.Intervenció amb l’alumnat
3.2. Intervenció amb la família
3.3. Intervenció amb l’escola

4. Tercera Part: Fase Avaluativa 16
4.1. Criteris d’avaluació del pla d’acció tutorial

5. Conclusions 19

6. Bibliografia 20

1. Introducció

L’experiència educativa comunitària que hemdissenyat està enfocada cap a l’adquisició de bons hàbits, en concret del civisme i del respecte cap al medi ambient, mitjançant el projecte d’escola verda del centre educatiu de Santa Maria de Cervelló.
En un primer moment, ens van sorgir dubtes sobre el tema a tractar, després de diverses opcions, finalment ens vam decantar per aquest projecte educatiu , ja que ens va semblar molt interessant i ambmolts aspectes per ser analitzats. Hem argumentat la nostra decisió explicant la importància dels bons hàbits, recolzant-nos en varies fonts. A més a més, hem inclòs els objectius que es pretenen aconseguir en aquest projecte, és a dir, la meta a la que es vol arribar.
Hem presentat l’escola dins del seu context econòmic i social i hem introduït una part de la seva història i trajectòria com acentre educatiu, de tal manera que puguem entendre les característiques que envolten l’escola.
Hem adjuntat diverses activitats que es realitzen a l’escola per treballar el respecte i la cura al medi ambient. Al igual que activitats per intervenir a diferents nivells: amb els alumnes, amb les famílies i amb el centre. D’aquesta manera es pretén actuar i que es realitzin aprenentatges gràcies a laimplicació de tota la comunitat.
D’altra banda, hem realitzat una sèrie d’entrevistes a les persones responsables d’aquesta experiència educativa, és a dir la directora de l’escola i coordinadora del projecte de l’escola verda, la presidenta de l'AMPA, i el cap d’estudis del centre.
Per finalitzar, hem extret un conjunt de conclusions sobre l’experiència analitzada i sobre els resultats ques’obtenen d’aquesta.

2. Dades del centre
L’Escola Santa Maria de Cervelló és un centre d’educació primària que conta amb gairebé 40 anys d’història treballant en la formació dels nens i nenes del poble. El col·legi està situat al municipi de Cervelló, al Baix Llobregat, a uns 25km de Barcelona. Concretament al carrer Barons de Cervelló, molt a prop del nucli urbà. És una escola laica d’una línia deprimària, on hi predominen les famílies de classe mitjana-baixa, hi ha un PIB per habitant pm d’un 4.1 i un atur d’un 8% de la població. No hi ha diferències per barris, hi ha 10 urbanitzacions al poble però sense segregacions. En aquest centre hi ha un 9% d’immigració, principalment del Marroc i de l’Amèrica Llatina.
Els alumnes del centre estan agrupats en classes heterogènies que esdistribueixen segons l’edat. A cada classe hi ha entre 23 i 26 alumnes, alguns dels quals tenen dificultats d’aprenentatge, i per tant necessiten una atenció especial.
Les famílies estan implicades en l’educació dels seus fills, i per això assisteixen a les activitats escolars programades i intenten treballar conjuntament amb l’escola. El centre i el professorat miren de solucionar les necessitats quepresenten els alumnes a través d’activitats ajustades que incideixin en el seu desenvolupament i en el seu aprenentatge.
A més a més, l’AMPA té un paper essencial dins l’escola en l’educació dels seus fills i filles, així doncs es realitzen reunions freqüentment on es tracten els problemes que sorgeixen dins del recinte escolar. Gràcies a aquesta associació hi ha una relació molt estreta entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escola verda
  • Acto EscoLar
  • Proyecto escolar verde(esqueleto)
  • La verdad
  • La Verdad
  • la verdad
  • La verdad
  • verdad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS