Escuela

Páginas: 2 (498 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
1. Inleiding.
2. Wat is Idealisme?
3. Het Metafysisch Idealisme.
4. Het Kennis theoreticsch Idealisme.
5. Kants Idealisme.
6. Duits Idealisme.
7. Brits Idealisme.

*Inleiding.

Wij hebben een opdracht gekregen om een verslag te maken van Idealisme voor het vak Godsdienst. Ik ga een beetje vertellen over alle soorten Idealisme en ik heb zoveel van dit verslaggeleerd.

* Wat is Idealisme?

Idealisme is een ander naam voor een filosofische stromingen die met elkaar gemeen hebben dat ze alles tot een geestelijk beginsel willen omzetten. Idealisme kan je intwee soorten categoriëen verdelen: HetMetafysisch idealisme en Het Kennistheoretischidealisme.

* Het Metafysisch Idealisme.

De Griekse filosoof Plato wordt met Ideeën leer de vader van hetMetafysischidealisme genoemd. De metafysica is het gebied (binnen de filosofie) die zich bezig houd met de dingen die “boven” onze wereld hangen.
De Franse filosoof René Descartes gaf het begrip“idee” een nieuw betekenis.

* Het Kennis theoreticsch Idealisme.

De Franse filosoof René Descartes gaf het begrip “idee” een nieuw betekenis.Hij dacht dat ideeën in de eerste plaats elementen waren.De kennis theorie houdt zich bezig met de vragen:
1. Wat is kennis?
2. Hoe komt kennis tot stand?
3. Wat zijn de grenzen van onze kennis?
Deze vragen die gesteld worden bij kennis kan menniet scheiden. In het kort gaat het eingenlijk om hoeveel je weet over een onderwerp.

* Kants Idealisme.

In het Idealisme van Kant betekent: dat aan het verstand een apart en regulatievefunctie wordt verdient bij het verwerken van ervaring. Kants Idealisme betreft niet het bestaan van dingen maar betreft de mogelijkheid om dingen wee rte geven in ons bewust zijn zoals ze zelf zijn. Indeze zin is Idealisme tegengesteld aan het filosofish realisme en is het niet tegengestelde aan het filosofisch materialisme.

* Duits Idealisme.

Duits Idealisme verwijst naar een groep...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escuela
  • Escuela
  • Escuela
  • La escuelas
  • Escuela
  • Escuela
  • Escuela
  • Escuela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS