Esculls coral·lins

Páginas: 3 (577 palabras) Publicado: 15 de enero de 2011
Esculls coral·lins

Els esculls de coral, de la mateixa manera que la selva tropical, són els llocs on més prolifera la vida. Es desenvolupen en aigües transparents i de temperaturas superiors als20ºC, estenet-se per tots els mars tropicals (a una latitud situada als 30ºN i els 20ºS).
Els pòlips coral·lins són animals que viuen a les col·lònies, a l’interior d’un esquelet calcari segregatper ells i que constitueix l’escull. S’alimenten filtrant l’aliment contingut a l’aigua amb els seus tentacles petits. A l’interior dels seus cossos, i en simbiosi amb ells, viuen unes alguesunicel·lulars (zooxantel·les). Les algues fan la fotosínteis a partir del CO2 existent a l’aigua i de les substàncies de deixalla emeses pels pòlips, que utilitzen com adob i, al seu torn, emeten oxigen, queel pòlip utilitza per poder respirar.
A causa de l’absència de llum, les algues no poden viure per sota dels 159 m de profunditat, per la qual cosa els corals tampoc. Els pòlips de les zonesinferiors moren, deixant l’esquelet calcari buit, que es va acumulant fins a construir l’escull. En la part superior de la qual es seituen els nous pòlips, per la qual cosa l’escull prosegueix el seucreixement en vertical fins a aflorar per damunt del nivell del mar, constituint les barreres o les illes de coral.
L’importpancia del esculls es deu a la seva enorme biodiversitat: una de cada quatreespècies animals conegudes hi habita (aprox. 1 milió), ja que no falta ni aliment ni aixopluc. Protegiesen les costes de l’erosió i del copejament de les ones. Són una font de recreació i estimulen elturisme, atraient milions de bucetjadors i visitants per la seva biodiversitat bellesa i color. Els fragments romputs i acumulacions de sediments i arenes calcarías que s’originen del propis corals i delsaltres organismes amb esquelets calcàris supleixen a les costes amb les arenes blanques de les platjes.
 
Actualment, el 58% es troba en greu perill a causa de les activitats humanes següents:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esculls De Corall

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS