escultura

Páginas: 13 (3114 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
DIVERSITAT DINS DE CADA SOCIETAT
Pàgina 239.
7. Interpreta el text.
- Quines tres característiques es poden destacar de la societat occidental actual?
Les tres principals característiques que poden destacar en la societat occidental, serien:
La societat postindustrial: Des del punt de vista econòmic hi predomina les activitats vinculades al sector terciari. En una societat postindustrials'ha produït una transició econòmica, que reestructura la societat sencera, entre una economia basada en la indústria a una altra basada en els serveis, una divisió del capital nacional i global (globalització) i una privatització massiva. El requisit previ d'aquest canvi són els processos d'industrialització i liberalització.
La societat urbana: Des del punt de vista espacial, hi ha al voltantdel 75% de les persones que viuen en una ciutat o en zones molt urbanitzades. La societat urbana consisteix en un fenomen del món modern causat per la immigració de les persones del camp a la ciutat.
La societat de la informació: És a dir, entenem com a societat de la informació, una forma d'organització majoritària pròpia del segle XXI, la qual es caracteritza per unes regions que prosperengràcies a l'economia lligada al coneixement i la tecnologia, un intercanvi immediat de la informació de punta a punta del planeta, unes connexions socials en xarxa i una mentalitat adaptada al canvi. Podem dir que és l'evolució de la societat moderna, per això també se l'anomena societat post-moderna.

- Per què es diu que vivim en una societat de la informació?
Ja que, des del punt e vista de latecnologia, hem incorporat avenços en els mitjans de comunicació a distància (com per exemple; els satèl·lits i sistemes de GPS o la telefonia mòbil, entre d’altres) i en la informàtica i l’electrònica (ordinadors personals, reproductors DVD/MP3, entre d’altres) permeten a les empreses i a les persones recollir o difondre informació de manera gairebé instantània a escala mundial. De manera que,això està modificant tots els aspectes de la nostra vida: la feina, el lleure, les relacions personals, etc.
Ja que, la progressiva incorporació dels ordinadors a les diferents activitats productives, de creació i lleure, així com l'expansió de les xarxes de comunicacions a tots els àmbits de la vida ciutadana, constitueixen dos fenòmens que visualitzen els canvis que està experimentant la nostrasocietat. Aquest conjunt de tecnologies basades en la microelectrònica, la informàtica i les xarxes de comunicacions, és a dir, les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), constitueixen avui el mateix factor de transformació que en el seu moment van tenir la impremta o la màquina de vapor. Les TIC es materialitzen en nombrosos dispositius i programes que van dels ordinadors personalsals telèfons mòbils passant per Internet. Màquines, xarxes, programes i serveis faciliten la comunicació entre persones i l'accés a ingents quantitats d'informació en format digital.
"La societat de la informació constitueix la mutació més important que estan experimentant les societats occidentals des de la Revolució Industrial. Com llavors, els canvis afecten la manera de treballar de lamajoria de la població i l'objecte de producció, i, simultàniament, la manera com ens relacionem entre nosaltres, la manera com aprenem i què aprenem, la manera com accedim a la cultura i a quina cultura accedim. En suma, el que està variant és la nostra manera de viure.”
- En quins aspectes ha influït l’accés de la dona al treball fora de la llar?
La dona accedeix cada vegada més a la formaciósuperior i a feines i llocs de treball de direcció i responsabilitat antigament destinats de manera exclusiva a l’home, com l’exèrcit o la política, tot i que encara subsisteixen moltes discriminacions i problemes. També ha modificat el model familiar tradicional. L’edat de matrimoni i l’edat a la qual es té el primer fill s’han endarrerit, les dones tenen menys fills i el treball domèstic comença...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la escultura
  • La escultura
  • Escultura
  • la escultura
  • escultura
  • Escultura.
  • Esculturas
  • Esculturas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS