Escuma de mar Prova 1

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 30 de enero de 2014
ESCUMA DE MAR
El 8 de febrer de 1939, Joaquín es troba a França i es va convertir-se en refugiat de guerra. Durant un any va canviar de camps varies voltes, a la fi va tornar a retrobar-se amb elsseus germans Josep i Manuel, també estaven en França. El 15 d'agost se disposaven a desmuntar el camp on es trobaven i li donaren l'opció d'integrar-se en les companyies de treballadors. Una vegadaen les companyies van sol·licitar especialistes en metal·lúrgia i Jose s'hi va presentar i el destinaren a una factoria de Lille, fins que el dia 20 de juny de 1940 els alemanys els feren presonersde l'exèrcit alemany.
En 1941 els porten a Alemanya al camp d'Stalag XI B, en un viatge de 3 dies en tren en condicions lamentables. El 25 de gener li comuniquen que se'ls porten a Mauthasen el 27al arribar van passar el registre i els ficaren un temps en quarantena sense treballar.
17 de febrer el traslladen a GUSEN I i es converteix en el Nº 10.193. Al segon dia el agregaren al comandopedrera, al poquet temps canvia i es fica a treballar am Manuel de manobre
2 de maig Joaquín passa a treballar a Benbof fins a juny que va caure malalt i Manel el substitueix al treball. Joaquín vaestar ingressat durant una setmana fins que es recupera i al eixir de l' infermeria va tornar a treballar i va tornar a caure malalt altra vegada, cosa molt perillosa ja que els malalt i els que noservien per a treballar el mataven, en aquest temps el crematori no donava abast i els alemanys van començar a mar gent amb una punxada de benzina. Els alemanys els triaven com si fora un sorteig,però esta vegada no li va tocar a Joan.
A mitjan setembre va aparèixer un altre grup en l'estació on treballava Joaquín i sen van quedar el treball de l'estació, llavors Joan va passar a sercostaler, que era qui anava a la cuina a per els calderons del menjar.
4 de desembre una data molt senyalada per Joan, els feren formar en l'Appellpatz i en la revisió que feien per a vorer qui es podien
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • escuma de mar
  • Resum Escuma de Mar
  • MAR 1
  • Albufera Mar Chiquita
  • Cap 2 EL MAR 1
  • 1 EL VIEJO LOBO DE MAR
  • MARA TAREA 1
  • Mar A Gaetana Agnesi 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS