ESGRIMA 1

Páginas: 4 (853 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015
ESGRIMA
L'esgrima, coneguda també com esgrima esportiva, per diferenciar-la de l'esgrima històrica, és un esport de combat en el qual s'enfronten dos contrincants que han d'intentar tocar-se amb unaarma blanca, es diferencien tres modalitats: sabre, espasa i floret. Els contrincants reben el nom de tiradors. Quan un tirador és tocat per l'arma del rival, aquest rep un punt. A la fi del segleXVI comencen a veure la llum a Europa diferents manuals de la disciplina. Aquesta acaba d'instituir com a esport a la fi del segle XIX, quan les armes blanques ja no es destinen a la defensa personal.L'esgrima és present en la primera edició dels Jocs Olímpics moderns, encara que només en categoria masculina. S'incorpora la categoria femenina el 1924.
HISTORIA
Durant l'edat mitjana l'espasa va seruna arma ofensiva que s'utilitzava per trencar armadures i l'escut s'utilitzava com a defensa. Després de generalitzar l'ús de la pólvora, les pesades armadures de defensa van quedar obsoletes il'espasa es va convertir en arma tant de defensa com d'atac.
ESGRIMA GERMÀNICA
L'esgrima germànica és l'art de combat que comprèn les tècniques d'ocupació de l'espasa llarga a dues mans
ESGRIMA ITALIANAs'empra per descriure l'estoc i la tècnica que els italians van popularitzar a Europa, principalment a Anglaterra i França. Tot i que les armes i els fins per als quals s'usaven van canviar radicalmentdurant aquests cinc segles, algunes característiques han romàs constants a l'escola italiana. Algunes d'elles són la preferència per determinades guàrdies, l'especial atenció al tempo i moltes de lesaccions defensives.
ESGRIMA ESPANYOLA
és un mètode global de lluita amb espases amb un fort component matemàtic, filosòfic i geomètric, fruit de l'educació renaixentista dels seus inventors.
FLORET
Éslleugera i flexible i s'usa per aconseguir tocats envestint amb la seva punta roma. El full és rectangular en secció transversal. L'àrea vàlida d'tocat pels floretistes és el tors i la barbeta de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esgrima
  • Proyecto Esgrima 1
  • Esgrima
  • Esgrima
  • esgrima
  • Esgrima
  • esgrima
  • Esgrima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS