ESO, Bachiller

Páginas: 6 (1440 palabras) Publicado: 23 de julio de 2014
TEST

1. Tomasa i Quirze es barallen, ella cau a terra i els dos comencen a riure. A continuació, Quirze li diu que així sembla una granota. (V)
En Quirze i la Tomasa venen barallant-se, en Badori es fica ja que això que fan no es normal , però per a ells si que ho es, i finalment acaba rebent.
2. Marçal dóna a Maria Rosa la noticia que l’Andreu es vol morir. (F)
En Marçal explica quel’Andreu està malalt, i decideixen no explicar res a la Maria Rosa.
3. Tomasa critica Maria Rosa perquè la considera poc treballadora i que es fa la important. (V)
A la Tomasa no li cau res bé la Maria Rosa, perque pensa que no fa res i es fa la important.
4. Marçal mata al capatàs mentre discuteixen i després posa les proves a casa de la parella: l‘arma i el mocador que Marçal s’havia trobat alllavador. (V)
En Marçal confessa al públic que ha sigut l’autèntic assassinat del capatàs, l’únic que va fer va ser posar els indicis a casa de l’Andreu.
5. Badori coneix a Maria Rosa d’haver veremat amb ella temps enrere i recorda que l’Andreu era un tros de pa. (V)
En Badori diu a la Maria Rosa que es van conèixer fa temps al mas de la Rigala, allà va ser on va conèixer també a l’Andreu. Esclafantel raïm ella va fer un comentari d’ell perquè es movia com un mico, llavors ell se la va tornar.
6. Maria Rosa i Andreu es veuen per primera vegada quan el jove es clava una agulla en el peu mentre trepitjava raïm. Maria Rosa s’encarrega de traure-li-la. (F)
Maria Rosa i Marçal, es coneixen en les feines de construcció de la carretera.
7. Una de les moltes baralles que tenen Quirze i Tomasa téa beure amb un bressol, però en aquesta ocasió, Tomasa es posa a plorar. (V)

8. Maria Rosa s’assabenta de la mort del seu home mitjançant una carta adreçada al seu cunyat. Com que aquest no sap llegir i tem el que dirà la carta, intenta amagar-li-la. (V)
Els treballadors reben una carta però no saben llegir perquè són analfabets. La Maria Rosa és l’única persona que sap llegir de tota lacolla i quan s’assabenta de la mala notícia de la mort de l’Andreu.

9. Els que treballen a la carretera es reuneixen perquè fa temps que no cobren i decideixen fer una comissió que exigesca el pagament als contractistes. (V)
Fa 3 quinzenes que no els paguen. La Maria Rosa escriu una carta pels caps, la dicta en Marçal.
10. Maria Rosa es l’única que sap escriure per això li fan que escriga unacarta que Marçal li ha de dictar. Aquest, després de desfer-se de tota la gent, aprofita per a expressar-li el seus sentiments cap a ella. (V)
Fa 3 quinzenes que no els paguen. La Maria Rosa escriu una carta pels caps, la dicta en Marçal mentre li diu d’una forma indirecte que l’estima.
11. Després que Marçal li digués que l’estimava per primera vegada, Maria Rosa parla amb Quirze per tald’anar-se’n d’allí. Quirze li dóna 4 duros i, posteriorment, Tomasa també l’ajuda amb uns dinerets. (V)
La Maria Rosa no aguanta més aquesta situació i amenaça a marxar ben lluny del poble, sola.
12. Badori i Marçal lluiten per la jove i Marçal cau ferit i va a casa de Maria Rosa perquè tinga cura d’ell. (F)
Quan la Maria Rosa entra a la seva habitació, des de fora es senten els crits punyents d’en Marçaldemanant auxili perquè en Badori l’ha ferit. Però és un engany i en Marçal comença a aprofitar-se de la Maria Rosa. Ella li profereix paraules com traïdor, lladre i assassí.
13. Marçal per tal de comprometre Maria Rosa entra a casa d’ella i crida perquè acudesca la gent. Ella diu que és innocent, però ningú la creu i, desesperada, demana a seu germà que la mate. (V)
En Marçal és descobert per laresta d’obrers però la culpa de tot aquest enrenou, se l’emporta la Maria Rosa que es penedeix d’haver-lo deixat entrar i haver caigut en la seva trampa.
14. Els contractistes prometen pagar el que els deuen quan acaben la carretera, però no compleixen la seua paraula i retarden el pagament. (F)
L’últim acte comença amb l’eufòria dels treballadors per rebre les quinzenes que els els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS