españa

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
Mestissatge, tolerància i fraternitat en relació als dos bàndols en conflicte:

Un dels aspectes que fan única l'obra Mar i cel és la capacitat que té Guimerà per transmetre'ns com una determinadasituació històrica pot condicionar la vida de les persones.
Davant l'expulsió, a càrrec de Felip III, de quasi 300 mil moriscos a principis del segle XVII, Guimerà aprofita per crear una obra detragèdia romàntica, i adopta una postura crítica.
En l'obra hi podem diferenciar tres tipus de personatges: Els pirates musulmans, els cristians, i Joanot, que és el renegat.
En relació almestissatge, Saïd va néixer de pare musulmà i de mare cristiana, i explica com vivia en completa harmonia i felicitat siguen fill de pares amb diferents creences i religions, demostrant la possible convivència.Fins que aquesta harmonia és corrompuda per els cristians i el seu fanatisme religiós, que no adoptava una visió correcta dels musulmans.
Aquest conflicte i problemàtica religiosa és el temaprincipal de l'obra. Carles és el personatge que representa l'actitud fanàtica. No mostra cap mena de tolerància envers els musulmans. Creu que no n'hi va haver prou d'expulsar-los, els havien de matartambé.
La figura del renegat, Joanot, ha fugit de Espanya per por a les conseqüències d'haver matat a la seva dona, i s'ha allistat amb els pirates. Es considera un monstre, però penedit per haver renegati per ser el segon de Saïd, ajudarà als cristians a fer una revolució al vaixell. Finalment però, proposa una estratègia a Blanca per salvar a Saïd de la mort, arriscant la seva pròpia vida. Veiemcom Joanot ajuda als cristians perquè està penedit del que ha fet, però també vol ajudar a Saïd per agraïment a com s'ha comportat amb ell.
Ferran, jove de religió cristiana, es mostra més tolerantenvers l'altre religió, i fins i tot idolatra a Saïd i l'ajuda a poder escapar amb Blanca. En aquest comportament veiem com hi ha diferents tipus de cristians, uns més tolerants que d'altres.
En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • españa
  • España
  • españa
  • España
  • España
  • España
  • España
  • La España

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS