Esparta

Páginas: 4 (844 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
ESPARTA:


Els espartans es van sotmetre a una fèrria disciplina que en poc temps els va convertir en una societat sòlida i combativa, que va ser capaç d’aconseguir els mes difícils objectiuspolítics i militars. L’organització política dels espartans es basava en quatre pilars fonamentals:

La monarquia autoritària:

Al contrari de la majoria de monarquies del món, elsespartans no tenien un rei, en tenien dos, un de la família dels Agíadas, i l’altre dels europontidas. Potser per una qüestió pràctica, com es que un poble que estava sempre combatent, un dels reis comandaval’exèrcit mentre l’altre es quedava vigilant el regne.

Els reis espartans tenien múltiples funcions: eren els grans sacerdots, els comandants en cap de les tropes amb l’obligació de sortir ala guerra els primers i tornar els últims. Tenien el dret de disposar d’una Guardia de 100 homes, rebien la millor carn dels animals sacrificats, Cadascun dels reis podia nomenar dos representantsdavant l’Oracle de Delfos, decidien en matèria d’impostos, herències i adopcions, participaven en els debats del senat espartà i quan morien rebien uns grandiosos funerals. L’única cosa que no feien eragovernar, ja que això ho feien els èfors.


Els èfors:


Els èfors eren uns personatges que disposaven d’una immensa quantitat de poder polític. Podien decidir sobre la vida o lamort de qualsevol, inclosos els reis, resolien la guerra i la pau, convocaven a l’exèrcit i en temps de guerra solien acompanyar al rei i podien donar ordres als generals. Rebien a ambaixadors i podiendestituir o jutjar a qualsevol.

Procedien de les classes més humils, i no estaven lligats a lleis o normes establertes. Els èfors eren cinc. Es creu que Esparta es dividia originariament encinc regions, cadascuna amb el seu propi sacerdot. I aquest cinc sacerdots de les regions, es van convertir al pas del temps en els èfors.

Els èfors, encara que semblessin una mena de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ESPARTA
  • esparta
  • ESPARTA
  • Esparta
  • Esparta
  • esparta
  • Esparta
  • ESPARTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS