españa

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
L'esport es constitueix com un element fonamental del sistema educatiu i la seva pràctica es important en el sosteniment de la nostra salut i a més és un factor corrector de desequilibris socialsque colabora al desenvolupament de la igualtat entre les persones, crea uns hàbits afavoridors de la introducció social i, així mateix la seva pràctica en equip fomenta la solidaritat. Tot això conformal'esport com a element determinant de la qualitat de vida i la utilització activa i participativa del temps d'oci en la societat contemporània.
La importància de l'esport va ser recollida en elconjunt de principis
factors de la política social i econòmica.
La resposta al deure constitucional de fomentar l'esport va arribar. en primer terme, a través de la Llei 13/1980, de extraordinàriaimportància en el seu moment i que avui cal substituir, no tant pel temps transcorregut des de la seva publicació com per les exigències derivades de la interpretació paut ~ dóna del procés autonòmic, iper la propia evolució del fenomen esportiu.
L'objectiu esencial de la nova llei és regular el marc jurídic en què s'ha de desenvolupar la pràctica esportiva en l' àmbit de l'Estat rebutjant, per unabanda, la temptació fàcil d'assumir un protagonisme públic excessiu i, d'altra banda, la propensió a abdicar de tota responsabilitat en l'ordenació i racionalització de qualsevol sector de la vidacol·lectiva.
Com el Tribunal Constitucional va assegurar en el seu moment , la gestió dels interessos propis de les comunitats autònomes no possibilita « certament, l'afectació d'interessos que sónpropis de l'esport federat espanyol en el seu conjunt », de manera que és absolutament necessari connectar la intervenció pública amb l'àmbit en què es desenvolupa l'esport.
Finalment, cal assenyalartambé les novetats que suposen les disposicions addicionals. D'una banda, es contempla la possibilitat d'una excepció a la transformació en societats anònimes esportives per a aquells Clubs que estant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • españa
  • España
  • españa
  • España
  • España
  • España
  • España
  • La España

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS