Espiral del silenci

Páginas: 2 (364 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2010
EXEMPLE D’ESPIRAL DEL SILENCI

Analitzant la teoria de l’espiral del silenci, arribem a la conclusió que la nostra societat es destaca per el temor que tenen la majoria dels seus individus aexpressar les seves pròpies idees per por a ser marginats en el moment que aquestes no convergeixin amb les que tenen la majoria dels seus semblants. Per aquest motiu es privaran de donar a conèixer laseva opinió, si aquesta és diferent a la de la majoria.
Un exemple clar d’aquesta espiral de silenci seria la situació que es viu en qualsevol país on es pateix el terrorisme. El cas més proper quetenim és Euskadi.
Al llarg de molts anys, la por al terrorisme d’ETA ha emmudit a molta gent que no estava d’acord amb l’ús de la violència que aquesta organització invoca com a mètode per a obtenirels seus objectius. El silenci de molts dels seus ciutadans s’ha caracteritzat amb l’abandonament de la seva terra o l’adopció d’un exili interior, arrossegats per l'espiral del silenci, marginats perun radical nacionalisme i amenaçats per la violència etarra.
Podríem destacar que alguns grups polítics també han participat d’aquest silenci, un exemple són els nacionalistes que per por a perdrealguns dels seus votants afins al terrorisme, s'han resistit, de vegades a condemnar algunes de les accions d’ETA.
Un punt d’inflexió destacat va ser quan el 13 de juliol de 1997 va ser segrestat iassassinat el regidor per al Partit Popular d’Ermua, Miguel Ángel Blanco.
L'assassinat de Miguel Ángel Blanco va suposar una mobilització unànime a nivell social, polític i dels mitjans de comunicacióen contra d'ETA a nivell nacional i va marcar un abans i un després en la postura social davant el terrorisme. A partir d’aquell moment, les organitzacions i les expressions en contra de la violènciad'ETA van augmentar a Euskadi.
Les veus del poble Basc en contra de la violència és van sentir més fortes que mai, i molta gent que tenia por de posicionar-se davant dels seus veïns, van sortir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La espiral del silencio
  • EL ESPIRAL DEL SILENCIO
  • ESPIRAL DEL SILENCIO
  • La Espiral Del Silencio
  • La Espiral Del Silencio
  • ESPIRAL DEL SILENCIO
  • Espiral del silencio
  • La espiral del silencio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS