Espiral Del Silencio

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2012
L’ESPIRAL DEL SILENCI


Crec que de les varies teories que existeixen, la més encertada seria la teoria de l’espiral del silenci. Aquesta teoria explica que les persones tenen por de quedar-seaïllades de l’entorn social, i per tant, no expressen les seves idees i opinions a menys que tinguin un suport per part de la majoria.

Això passa, perquè ens agrada ser acceptats i ser populars, isovint, aquest “èxit” s’aconsegueix amb opinions i comportaments majoritaris.
Avui en dia, podem catalogar la opinió pública com a opinió dominant, una opinió que imposa la seva idea a la resta de lasocietat, i que amenaça amb deixar exclosa a tots aquells que no estiguin d’acord amb la majoria. És una opinió que imposa una conducta de submissió i és intimidatòria amb la minoria.

No crec que elmitjans de comunicació influeixin i marquin la opinió pública, sinó que les persones es serveixen dels mitjans i de l’obersvació del seu entorn per tal de crear una corrent d’opinió i poc a poc fer-lamassiva. Noëlle-Neuman defineix aquesta idea de la següent manera: “Una minoria convençuda del seu predomini futur, i per tant, disposada a expressar-se, veurà fer-se dominant la seva opinió.”(1) Unacop creat aquest corrent de pensament, que a la llarga, es convertirà en majoria, sí que l’opinió pública fa servir els mitjans de comunicació per donar a conèixer aquesta idea, per mostrar a laresta, que és la predominant i la “correcta”, i qui no la segueixi, serà exclòs de l’entorn social. Els mitjans però, si que juguen un paper important alhora de seleccionar allò que segurament esconvertirà en l’opinió pública majoritària.

Hi trobem exemples contínuament, tant en l’àmbit quotidià ja sigui en un grup d’amics o a la feina, o en qüestions més globals com pot ser la política. Posaré unexemple que em va cridar l’atenció especialment. Alhora d’escollir els candidats per representar al Partit Republicà dels Estats Units en les eleccions presidencials del 2012, el candidat Ron Paul,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La espiral del silencio
  • EL ESPIRAL DEL SILENCIO
  • ESPIRAL DEL SILENCIO
  • La Espiral Del Silencio
  • La Espiral Del Silencio
  • ESPIRAL DEL SILENCIO
  • Espiral del silencio
  • La espiral del silencio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS