Esports de lluita

Páginas: 4 (867 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2011
Sumo
El sumo (相撲) és un esport de contacte competitiu on un lluitador (rikishi) intenta treure a l'altre d'un cercle de combat (dohyo) o que toqui a terra amb qualsevol part del cos que no siguinles plantes dels peus. L'esport es va originar al Japó, l'únic país on es practica professionalment. El japonesos consideren el sumo un gendai budō (una moderna art marcial japonesa), encara quel'esport té una història que abasta molts segles. El sumo és una tradició molt antiga, i fins i tot avui en dia inclou molts elements rituals, com l'ús de la sal per a la purificació. Va haver-hi un temps enquè el sumo va ser utilitzat a la religió xintoista.

Lluita lliure profesional
La lluita lliure professional és un tipus d'entreteniment en el qual les persones involucrades participen enbaralles esportives programades, és a dir, amb resultats pautats. Té els seus orígens en els dies dels carnavals viatgers. Els humils començaments de la lluita lliure professional inclouen destreses defortalesa i actuacions acrobàtiques. Durant la major part del segle, els promotors i participants de la lluita lliure argumentaven que la competència era completament real i defensaven fortament elssecrets del negoci. Qualsevol pretext de competència veritable va ser abandonat al final de la dècada de 1990, quan la Federació Mundial de Lluita de Vince McMahon va començar a descriure els seusesdeveniments com "entreteniment esportiu", al costat d'un canvi formal de nom cap a World Wrestling Entertainment (encara que el canvi de nom va ser una resposta a una demanda de part del World Wildlife Funden contra de la Federació Mundial de Lluita (World Wrestling Federation) per l'ús de les inicials "WWF" en el Regne Unit, l'augment de l'ús del terme "entreteniment" fins al final de la demanda semblauna explicació al canvi voluntari del nom per McMahon.

Kick boxing
El terme kickboxing designa un conjunt de disciplines o esports de combat que utilitzen els peus i els punys. en particular és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esports
  • Esports
  • Les lluites de gladiadors
  • Esports col·lectius
  • Ensayo ESPORTS
  • Esports a la neu
  • Esports discapacitats
  • ESPORTS D'ESTIU

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS