ESPORTS D'ESTIU

Páginas: 6 (1309 palabras) Publicado: 6 de enero de 2014














SPORTS D’ESTIU
































Laia Merino Martín
2on C ESO
Educació Física
Índex

Pàgina

1.- Esquí aquàtic. 3

2.- Busseig. 3

3.- Snorkel 4

4.- Surf 5

5.- Kitesurf 5

6.- Windsurf 6

7.- Rafting 7

I.- Bibliografia 81.- ESQUÍ AQUÀTIC.

L’esquí aquàtic és un esport aquàtic individual en el qual una persona esquia sobre l’aigua amb 1-2 esquís o sobre una taula, agafat a una corda anomenada palonier, que és arrossegada per una motora. En l’esquí aquàtic s’agafen velocitats molt altes i exigeix bons reflexos i equilibris a l’hora derealitzar les maniobres. Té quatre disciplines Eslàlom, Figures, Salts i Combinada.

Es pot practicar a tot els ports del litoral català així com els llacs i pantans interiors.

Material: 1-2 esquís, la corda, motora.

Edats per practicar-lo: Crec que no existeix una edat mínima. Les categories establertes per la Federació Espanyola són: Infantil, Junior, Sub21 i Open.

Mesures deseguretat: Casc, guants i armilla












2.- BUSSEIG

El busseig és una altra modalitat pròpia de l'estiu que ens ajudarà a mantenir-nos actius de la manera més saludable, i és que submergir-nos en l'aigua és una bona manera de posar a treballar els músculs del nostre cos. No hem d'oblidar que en busseig ens hem desplaçar sota l'aigua superant obstacles com la resistència i la pressióde l'aigua, a més de la manca d'oxigen directe de manera totalment natural. Això és el que convertirà al busseig en una bona modalitat per tonificar tot el cos i augmentar la resistència i capacitat pulmonar.

Es pot practicar a tot el litoral català. Destaquen les Illes Medes entre els llocs preferits pels practicants d’aquest esport.

Material: L'equip necessari per al busseig es divideixen equip lleuger (aletes, visor, i tub respirador) i equip autònom (ampolla, armilla hidrostàtica, regulador amb profundímetre i manòmetre, i llast)

Edats per practicar-lo: Tenir 8 anys complerts, segons estableix la Generalitat.

Mesures de seguretat: L'equipament del busseig autònom també sol incloure un ordinador de busseig, una boia de senyalització, una llanterna, i un petit ganivet, i enfunció de la temperatura i els corrents, una gorra i uns guants.














3.- SNORKEL.
L'snorkeling és una altra modalitat d'esport aquàtic. Aquest esport és la variant més econòmica del busseig, ja que es desenvolupa de la mateixa manera, en la profunditat del mar, però sense un equip com el que utilitzarem en busseig. Aquest esport s'ha de fer en fons no molt profunds idurant poc temps, ja que al no portar oxigen la resistència és menor, però el treball pulmonar i de respiració molt més gran.

Es pot practicar a tot el litoral català. Destaquen les Illes Medes entre els llocs preferits pels practicants d’aquest esport.

Material: Unes aletes, unes ulleres de busseig i un tub per respirar.

Edats per practicar-lo: Tenir 8 anys complerts, segons estableix laGeneralitat.

Mesures de seguretat: Assegurar-se de conèixer l’equip i comprovar que està en bones condicions, no sortir sols i portar armilla salvavides.











4.- SURF.

El surf (o surfing) és un esport nàutic que consisteix a planar amb una taula de surf sobre la cresta d'una onada a mesura que aquesta arrossega a la persona practicant (surfista o surfer) cap a la costa.Es pot practicar a Barcelona, Gavà, Sitges, Sant Pere Pescador, Pals i Sant Carles de la Ràpita entre d’altres llocs del litoral català.

Material: La taula de surf, el vestit de neoprè, corda unida a la taula.

Edats per practicar-lo: Tenir 8 anys complerts, és l’edat mínima que demanen les escoles.

Mesures de seguretat: Assegurar-se de conèixer l’equip i comprovar que està en bones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esports
  • Esports
  • Esports col·lectius
  • recomenacions d'estiu
  • Ensayo ESPORTS
  • Esports de lluita
  • Esports discapacitats
  • Esports a la neu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS