Esquema Cronológico Infancia

Páginas: 4 (865 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013


L'ATENCIÓ A LA INFÀNCIA AL LLARG DE LA HISTÒRIA

(Esquema cronològic)







Esquema cronològic
Món antic:
- En aquesta època hi ha textos dedicats a la higiene i a la cura delsinfants. En el Codi d' Hammurabi hi ha la primera legislació que regula la protecció dels orfes, al igual que en els vedes de l' Índia. Els fills, a part de representar l'amor entre un marit i la sevamuller, personificaven unes mans útils per al treball en les seves feines quotidianes. Amb l'arribada de fills a les famílies, aquestes es garantitzaven la prolongació de les herències i la memòria delsllinatges amb el pas del temps. Eren preferits els fills de sexe masculí.
Grècia:
- Va dedicar atenció al menor, però el consideraven una propietat o una inversió en el futur adult. L'interès perla infància i la descendència no anava més enllà que l'interès per a la propietat, fins i tot els vincles electius eren més importants que els de sang. El pare de família gaudia de completa llibertatper a educar al seu fill o fer-lo educar fins els 18 anys. El primer aprenentatge que rebien però, era el de la nodrissa, que l'explicava històries tradicionals. Les famílies evitaven que els infantsviatgessin pel carrer al fer-se fosc i en les escoles s'evitava el pas d'extranys per a combatre la pederastía, que se succeía contínuament.
Roma:
- Consideraven al menor una propietat o una inversióen el futur adult. Coses que no es van prohibir en l'antiga Roma eren l'esclavitud, el maltractament infantil i l'infanticidi, ja que eren pràctiques molt habituals. Dins les famílies els ensenyavena llegir i els educaven en els seus deures cívics. Aprenien literatura, geografía, història, gramàtica i oratòria per a estar preparats per les lluites polítiques de la ciutat.
Edat Mitjana:
-L'infant s' incorporava de seguida a la vida i a les activitats dels adults, i fins i tot els més petits tenien tasques pròpies. Per lo general, famílies entregaven els seus fills als monasteris si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una trayectoria cronológica del concepto de infancia a través de la historia
  • Esquema Cronologico Siglo Xix
  • Esquemas De Infancia Temprana Y Infancia Intermedia
  • Esquema-eje cronológico y temático de la Historia de España en el siglo XIX
  • Cronolog A
  • CRONOLOG A DEL
  • CRONOLOG A DEL
  • cronologico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS