esquema d'arquitectura

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2013
A Europa a finals del segle XIX apareixen les primeres revolucions burgeses, i a Catalunya la burgesia s’implanta com a classe dominant. Cal dir també que al 1898 acausa del desastre colonial espanyol, Catalunya adquireix més importància que a la resta de l’Estat i aquest fet fa aparèixer el terme Noucentisme: un corrent cultural i políticque comença al 1906 amb la creació de Solidaritat Catalana. Finalitza al 1923 amb el cop d’estat del Primo de Rivera.
Dintre d’aquest moment, cal fer referència a JosepCarner, un poeta que va néixer a Barcelona el 1884. La trilogia que engloba el Primer llibre de Sonets (1905), Els Fruits Saborosos (1906) i el Segon llibre de Sonets (1907) elfarà entrar en contacte amb el Noucentisme.
Pel que fa a la seva obra es divideix en cinc etapes: la primera anomenada “els primers anys del Noucentisme i la fixació d’unapoètica militant (1904-1911)”. En aquesta es troben els poemes: Ahir, La poma escollida, Les maduixes, Les llimones casolanes, la cançó d’un doble amor i finalment La camperolallatina. En elles és contrasta l’ideal amb la realitat i a la vegada es veu la seva ironia i el divertiment.
Carner es replanteja el dualisme entre el camp-ciutat com també ho faamb el classicisme, per tant lo clàssic deixa de ser un element estètic. Els fruits representen les etapes de la vida, tema principal del recull. D’aquesta manera aconsegueixfixar uns valors morals: la previsió, el domini, el seny, l’asserenament, el domini de les situacions, la família, el plaer d’observar les coses senzilles o bé saberaprofitar-se de les circumstàncies.
L’autor finalitza aquesta primera etapa editant Verger de les galanies (1911) però segueix sent un fil conductor de la poètica anterior.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esquemas
  • esquema
  • Esquema de misa
  • Esquema
  • Esquemas
  • Esquema
  • Esquema
  • Esquema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS