Esquizofrenia

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2014
ESQUIZOFRENIA
QUÈ ÉS?
És un trastorn mental que es troba dins dels trastorns psicòtics. Es tracta d’un desordre cerebral que deteriora la capacitat de les persones en diversos aspectespsicològics com el pensament, percepció, emocions o la voluntat, es a dir, perden el contacte amb la realitat, tenen al·lucinacions( Veuen o escolten coses que els altres no escolten ni veuen), deliris (Pensaments que no s’ajusten a la realitat), pensaments anormals i alteracions del funcionament social i laboral.
El deteriorament de la funció mental en aquests malalts ha arribat a un grau tan alt queinterfereix en la seva capacitat per afrontar algunes de les situacions ordinàries de la vida o per mantenir un adequat contacte amb la realitat . Es diu que el psicòtic no viu en aquest món (dissociació entre la realitat i el seu món ) , ja que hi ha una negació de la realitat de forma inconscient i no és conscient de la seva malaltia .

L'activitat cognitiva de l' esquizofrènic no és normal ,hi ha incoherències , desconnexions i existeix una gran repercussió en el llenguatge , ja que no pensa ni raona de manera normal .

El començament de la malaltia pot ser agut , és a dir , potcomençar d'un moment a l'altre amb una crisi delirant , un estat maníac , un quadre depressiu amb continguts psicòtics o un estat confús oníric . També pot sorgir de manera insidiosa o progressiva .

L'edatd'inici mitjana és en els homes entre els 15 i els 25 anys , i en les dones entre els 25 i els 35 anys . No obstant això pot aparèixer abans o després , encara que és poc freqüent que sorgeixi abansdels 10 anys o després dels 50 anys .

La prevalença d'aquesta malaltia se situa entre el 0'3 % i el 3'7 % depenent de la zona del món on estiguem . S'ha observat una certa prevalença hereditària ,si un dels pares pare pateix esquizofrènia el fill té un 12% de possibilitats de desenvolupar aquest trastorn i si tots dos són esquizofrènics el nen té un 39% de probabilitats . Un nen amb pares...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • esquizofrenia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS