Esquizofrènia

Páginas: 4 (797 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2010
1-Què és l'esquizofrènia?
És un terme que avui en dia tothom n'ha sentit a parlar, però que la gent confon amb la bogeria, on hi han canvis de personalitat o diuen que les personesesquizofrèniques són violentes i perilloses. Si preguntessim a la gent què és aquesta emfermetat, molt poques persones sabrien explicar-ho. Només sabrien explicar-ho aquelles persones que tenen un càs d'aquestamalaltia en el seu entorn, ja suguin amics, coneguts propers o familiars.
Aquesta malaltia es deu quan hi ha una alteració end el funcionamnt del cervell.
El cervell esta format per les neurones, quesón cèl·lules nervioses especialitazades en la recepció i transmissió de senyals medi intern i extern. Estan compostes pel cos cel·lular, lloc on s'hi torba el nucli, que té una forma esfèrica i elcitoplasma. En el cos creixen prolongacions anomenades dendrites on hi han ramificacions arborecents. L'axó esta envoltat per la mielina(substància lipídica) i que acava en ramificacions i aquestesentren en contacte amb un altre cos neuronal. Al nucli hi han unes besícules on s'hi troba una substància química anomenada neurotransmissors que s'alliveren a l'exterior i són recollides pels receptorsde les dendrites de sla neurona següent.
En el cervell d'un esquizofrènic, s'experimenta una alteració en al seva sensopercepció i en el contingut del seu pensament, en la afectivitat degut al'excés de sensibilitat en el receptor d'aquests neurotransmissors anomenat dopamina. Aquest cervell, pateix un excés de dopamina en el corrent nerviós del cervell que podria estar relacionat amb símptomespsicòtics positius que apareixen amb un episodi esquizofrènic.
Altres neurotransmissors poden estar imbolucrats en la malaltia. Es tracta d'un trastorn complex amb un component orgànic i uncomponent d'estrès ambiental. L'esquizofrènia significa una desintegració de la personalitat, per la qual una persona veu difícil decidir què és real i que no ho és.
2-Inicis de l'esquizofrènia
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • esquizofrenia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS