Esquizofrènia

Páginas: 6 (1332 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015

Index
Que es l'esquizofrènia? ............................................................. 3
Causes més freqüents que la desenvolupa ................................ 3
Quins símptomes produeix l'esquizofrènia? ............................. 4
Tractament ................................................................................. 5
L'esquizofrènia altera el nivell d'intel·ligència?........................ 5
L'esquizofrènia es cura? ............................................................. 5
Saben els esquizofrènics que estan malalts? .............................. 6
Tenir esquizofrènia i portar una vida normal és possible? ......... 6
Conclusió personal ...................................................................... 7Que es l'esquizofrènia?

És una malaltia psiquiàtrica, que pertany als trastorns psicòtics, amb diferents fases i te les següents característiques: al·lucinacions, idees delirants i trastorn d'altres funcions mentals. Aquesta malaltia pot tenir un curs crònic i arribar a deteriorar de forma progressiva amb marcades repercussions socials.

És doncs, un trastorn que provoca símptomes consistentsa sentir, veure o escoltar coses que no existeixen, tenir creences errònies, desconfiança fora del normal, tancar-se en si mateix, conversa incoherent i un lineal conducta i l'emotivitat o uns altres similars. Les persones que pateixen aquest trastorn també poden sentir-se deprimides, ansioses, culpables o tibants.

L'esquizofrènia és també un trastorn mental crònic i greu que, a Espanya,afecta a unes 400.000 persones. Aquesta malaltia es caracteritza per una mutació sostinguda de diversos aspectes del funcionament psíquic de l'individu, principalment de la consciència de realitat, i una desorganització neuropsicològica més o menys complexa, que porta a una dificultat per mantenir conductes motivades i dirigides a metes i a una significativa disfunció social. Així, una persona ambaquest diagnòstic, en general, mostra un pensament desorganitzat, deliris, al·lucinacions, alteracions afectives en l'ànim i les emocions, del llenguatge i conductuals.

Causes més freqüents que la desenvolupa

Clarament existeixen factors genètics involucrats, i aquesta alteració es troba en el cromosoma 5. Les possibilitats de tenir la malaltia si un dels pares la pateix és del 6%, i del 10%si és un germà. En els casos de bessons ascendeix del 9% al 58 % depenen de com s'hagi engendrat.

Encara es troba lluny el conèixer les causes de l'esquizofrènia, si bé existeixen resultats, alguns favorables i altres modificats o descartats a través dels anys. La recerca científica suggereix en poques paraules, que la genètica, el desenvolupament prenatal, el medi ambient en la vidaprimerenca de l'individu, la neurobiologia i teories psicològiques i els processos socials, són alguns dels factors més importants.

El consumir drogues desenvolupa l'esquizofrènia? Ningú sap per què es té esquizofrènia. Però sí se sap que les drogues augmenten la probabilitat de tenir-la i fan que els símptomes apareguin abans i siguin més severs.
I si no proves les drogues mai? I si continuesconsumint? No es pot saber… Això sí, si es continua consumint, és molt probable que la malaltia empitjori, ja que solen augmentar els símptomes i fan que la medicació perdi la seva eficàcia.

Quins símptomes produeix l'esquizofrènia?

Els símptomes de l'esquizofrènia es divideixen en dos grans grups: els símptomes positius, que són experiències anormals, i els símptomes negatius, que són mésl'absència de conductes normals.

Símptomes positius:

- Al·lucinacions: les al·lucinacions són experiències sensorials que s'originen dins del cervell en comptes de tenir el seu origen en l'exterior. Les al·lucinacions són causades per la malaltia. Els pacients esquizofrènics algunes vegades senten veus (al·lucinacions auditives) que una persona sana en la mateixa situació no escolta, o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • esquizofrenia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS