Estado del Bienestar

Páginas: 3 (569 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
 Estat del Benestar

Primer de tot, hem de tenir clar que no hi ha una definició clara de Estat del Benestar. Un Estat del Benestar utòpic seria aquell que, com citaJordi Sabater, “garanteix un nivell de vida mínimament acceptables tots els ciutadans”. Les eines que utilitzaria l’Estat per dur a terme aquesta funció seria una estructura de serveis assistencials ique influeixin de manera notable i directa amb l’individu. Des de la educació, la sanitat i l’habitatge, passant per la coberta del teu dret laboral fins a la regulació de l’economia.

Com hemnombrat abans, això és un cas utòpic i actualment només tenim aproximacions a l’Estat del Benestar. L’Estat del Benestar només s’ha dut a terme en les regions més desenvolupades, com ara Amèrica del Nord iEuropa. Podríem classificar en tres els tipus d’estats del benestar.
Liberal: Dóna plena llibertat a la família i al mercat. Les institucions públiques només actuen quan els necessiten, mentrestant,es mantenen al marge.
Socialdemòcrata: Com clarament cita Jordi Sabater; “Pateix de la idea que els serveis del benestar són components normals de la societat moderna i que no han d’esperar a quefallin altres per actuar”. Dit això, l’Estat cobriria les necessitats indispensables per al ciutadà, sempre que ell les necessiti.
Conservador: Aquest sistema protegirà totalment als ciutadans i a laeconomia. Cada ciutadà rebrà el que hagi donat. Haurà de cotitzar per poder jubilar-se.
Però per comprendre com van sorgir els estats del benestar, hem al segle passat. Aquest tipus de sistemessocioeconòmics van ser fruit d’unes necessitats de l’època. Entre la Primera Guerra Mundial i la Segona, la polarització dels sectors socials , la fallida dels règims democratico-liberals i la crisi del1929 va posar en dubte el model liberal clàssic.
Durant la Segona Guerra Mundial i l’etapa de postguerra, es va anar entenent de que hi havien de modelar un tipus d’Estat que pogués cobrir totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bienestar
  • Estado Del Bienestar
  • Estado bienestar
  • Estado De Bienestar
  • estado de Bienestar
  • Estado del bienestar
  • Estado De Bienestar
  • El estado del bienestar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS