estados

Páginas: 5 (1200 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
1. Defineix :
- Crisis de sobreproducció:
La crisis de sobreproducció es dóna quan en temps de bonança econòmica les empreses i industries produeixen més del que poden vendre i quan es dóna una crisis econòmica com la del 29 les vendes tenen una caiguda en picat i les industries i empreses tenen una acumulació d'estocs que no es venen. 

-Impostos directes i impostos indirectes:
Elsimpostos directes són aquells que les persones paguem segons la nostra renda com l'IRPF, d'altra banda els impostos indirectes són aquells que ja estan inclosos en el preus dels bens i serveis que les persones comprem i fem servir.

-Inflació:
La inflació es un efecte que es dóna quan hi ha una augment de preus dels bens i serveis, a causa d'això hi ha una pèrdua de poder adquisitiu dels consumidors itambé una pèrdua de valor de la moneda.

-Deflació:
La deflació es l'efecte contrari a la inflació. És produeix quan hi ha una baixada dels preus de bens i serveis i una pèrdua de poder adquisitiu dels consumidors.

-Devaluació de la moneda:
És quan hi ha una devaluació del valor de la moneda d'un país a causa d'un excés de circulació de diners e curs legal.

-Importacions iexportacions: 
Les importacions són l'adquisició de béns i serveis que un país fa en un altre país , d'altra banda les exportacions son les vendes que fa un país a fora de les seves fronteres.

- Balança comercial:
És el registre de les exportacions i les importacions que fa un país en un període de temps determinat. la diferència entre el valor de les exportacions i les importacions ens indica si labalança comercial els positiva (mes exportacions que importacions) o negativa (mes importacions que exportacions). 

-Sistema patró or (aplicat a la convertibilitat de la moneda):
És el sistema que utilitzaren els EUA en els anys 20 que va consistir en el canvi de l'or per dòlars americans.



2. Observa el gràfic i respon:

a) Com s'explica la diferent evolució de les dues corbes?
En el gràficde les accions i la producció industrial, entre el període d'entre els anys 1926 i 1933. 
La corba sobre l'índex de cotització de les accions desde 1926 i fins a finals 1929 te una gran pujada mentre que a partir de 1929 i fins a 1933 te una caiguda en picat. I la corba de l'index de producció industrial es manté estable fins que a principis de 1930 te una petita davallada.
La diferent evoluciód'aquestes corbes s'explica per que tot i que les empreses i industries seguien en en mateix nivell de producció i beneficis, en la borsa les accions esdevenien cada vegada més cares a causa d'un augment notable de la demanda. 


b) Com va influir la informació del gràfic en la crisis de 1929?

Donat que aquest augment del preu de les accions no era equivalent als beneficis que aconseguienles empreses al 1929 hi hagué una gran crisis (crac 29) a causa de que els accionistes de les empreses no aconseguien el benefici que els hi corresponia amb les accions que tenien van començar a vendre-les quan la gent va veure que alguns accionistes començaven a vendre les seves accions tothom les volia vendre, tot això va donar a que les accions es venguessin a preus barats i que lesempreses perdessin accionistes i per tant algunes de elles tanquessin les seves industries.
c) Explica altres causes de la crisis.

Els capitalistes dels estats units agafaren les inversions que tenien a Europa per invertir-les en la borsa de Nova York això generar grans problemes de liquiditat de diners a les empreses D'Europa.
La gent s'endeutà molt, amb els crèdits que demanava als bancs per podercomprar accions tot i que aquestes no donaven beneficis 




3. Observa els gràfics i respon:

Quina relació pots establir entre totes dues variables?

La relació que hi ha entre les dues variables es que contra més producció industrial hi ha el atur es mes baix, i si la producció baixa l'atur augmenta.

Quin canvi de conjuntura fa evident la seva evolució?

Al 1929 quan es produeix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS