estandards

Páginas: 3 (672 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013
Estàndard de comunicació
Comunicar-se matemàticament és un recorregut per compartir i clarificar idees matemàtiques. És a través de la comunicació on els conceptes i idees es transformen enobjectes de reflexió i discussió. A través de la conversa matemàtica a l’aula s’ajuda als alumnes a ser competents en aquest àmbit, fent-los capaços d’expressar-se matemàticament i amb soltura.
Totes lesargumentacions i explicacions que els estudiants aportin han de tenir vocabulari matemàtic, a més a més de l’explicació del procés seguit al llarg del treball.
Un dels objectius dins de l’estàndard decomunicació és el de “Organitzar i consolidar el seu pensament matemàtic a través de la comunicació”, on és a través de la conversa que sorgeix a l’aula on els alumnes consoliden els coneixements delque s’està treballant.
Per exemple, en el moment on la mestra planteja l’interrogant de quin és el significat que cadascú li troba a la representació del tant per cent a la seva peça de roba, escrea una situació de parla i conversa ideal per intercanviar opinions, i on els alumnes poden consolidar o construir nous significats al voltant d’aquesta idea.
El fet que la mestra faci un recull deles idees que han anat comentant respecte el tant per cent com per exemple “ tots hem pensat que la senyal no pot estar a qualsevol lloc de la línia” o bé “uns han decidit posar-ho a ull però teninten compte que una part ha de ser més petita que l’altre”, ajuda als alumnes a anar organitzant les idees que es van treballant així com anant-les consolidant poc a poc. També podem observar com apartir de la conversa i l’ajuda de la mestra s’elaboren uns quadres on s’escriuen els percentatges de manera fraccionària, i és aquí on els alumnes aprenen com s’escriuen les fraccions.
Un altreobjectiu de l’estàndar de comunicació és “Comunicar el seu pensament matemàtic amb coherència i claredat als companys, professors i altres persones”. En diversos exemples com quan els alumnes intenten...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS