ESTAT DE LA Q ESTI DEFINITIU

Páginas: 6 (1366 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2015
ESTAT DE LA QÜESTIÓ: DONES MALTRACTADES
Paraules clau que utilitzarem:
▪ Residential treatment
▪ Gender differences
▪ Aggression
▪ Sexual abuse
▪ Physical abuse
Internacional violence against women: an EU-wide survey main results European Union agency for fundamental rights, Thursday, 05 March 2014.
S'estima que 13 milions de dones a la UE han experimentat violència física en el transcurs de12 mesos. Que 3,7 milions de dones a la UE han patit violència sexual en el transcurs de 12 mesos. Una de cada tres dones (33%) ha experimentat violència física i / o violència sexual des que tenia 15 anys d'edat. Un 8% de les dones han patit violència física i / o violència sexual en els 12 mesos anteriors. De totes les dones que tenen una parella (actual o anterior), el 22% han experimentatviolència física sexual per part de la seva parella des de l'edat de 15 anys. Un 31% de les dones han experimentat un o més actes de violència física des de l'edat de 15 anys. En total, el 11% de les dones han patit alguna forma de violència sexual des que tenien 15 anys d'edat, ja sigui per la seva parella o alguna altra persona. Una de cada 20 dones (5%) ha estat violada des dels 15 anys. La majoriadels casos la violència per una parella anterior va ocórrer durant la relació, un de cada sis dones (16%) que ha estat víctimes d'una parella anterior van experimentar violència després de que la relació s'havia trencat.
En parlar sobre l'incident més greu de la violència sexual, les dones diuen que la seva resposta emocional en el moment era majoritàriament les de por, la ira i la vergonya del queels ha passat. La victimització pels socis o altres persones, les víctimes pateixen d'una pèrdua de confiança en si mateix. Les víctimes de violència sexual que semblen sovint pateixen un nombre de conseqüències psicològiques. Un terç de les víctimes de la violència de parella (33%) i una quarta part de les víctimes de la violència fora de la parella (26%) s'han possat en contacte amb la policiao alguna altra organització, com una organització de suport a les víctimes, després de l'incident més greu de violència. En total, les víctimes van denunciar l'incident més greu de la violència de la parella a la policia en el 14% dels casos i l'incident més greu de violència fora de la parella en el 13% dels casos. Per a una quarta part de les víctimes, se senten avergonyides pel que havia passati era el raó per no denunciar l'incident més greu de violencia.
Quan se li va preguntar quin tipus d'ajuda hauria estat útil, les dones indiquen que, com a resultat delmés greu incident de violència, sobretot, que volia tenir algú amb qui parlar i donar-los suport (33% -54%, depenent del tipus de violència i autor), seguit de la protecció (12% -25%) i altres tipus d'ajuda pràctica (13% -21%). Lamajoria de les víctimes (57% -60%, depenent de l'autor i el tipus de violència) han compartit la seva experiències amb algú sobre l'incident més greu que han experimentat. Al voltant d'un terç de les víctimes de la violència de parella (35%) li atribueix el suport de la seva família i amics amb ajuda a superar-la.
Jenny Mouzos ; Toni Makkai. (2004). Women's Experience of Male Violence: Findingsfrom the Australian Component of the International Violence Against Women Survey (IVAWS). Australian Institute of Criminology, ISBN 0 642 53842 5, 158.
Un total de 6.677 dones australianes d'edats compreses entre 18 i 69 anys van participar en el IVAWS, que va recollir informació a través d'entrevista telefònica sobre les seves experiències de violència física i sexual a les mans dels socisactuals i anteriors íntimes masculines, altres mascles coneguts i desconeguts. El IVAWS inclou mesures de tres tipus diferents de violència contra la dona: física, sexual i psicològica. Els resultats de l'enquesta han indicat que durant els últims 12 mesos, el 10 per cent dels enquestats van reportar que van experimentar almenys una incidència de física (8%) o la violència sexual (4%). L'experiència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ESTAT DE LA Q ESTI Violencia Genere
  • Estio Retorica
  • el vino del estio
  • Estatica
  • Estatica
  • Estatica
  • Estatica
  • Estatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS