Estigma de goffman

Páginas: 4 (752 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2011
Quan parlem d'una persona ex convicta o que te la condicional i que per tant, te accés i relacions socials amb el món que hi ha fora dels barrots de la presó, parlem d'un individu que presenta unasèrie d'estigmes, segons la denominació de Goffman. Però anem una mica més a poc a poc. El terme estigma el varen introduir els grecs per a anomenar els signes corporals amb els quals s'intentaexhibir alguna cosa negativa i alhora poc habitual, en l'estatus i posició social de la persona que els presenta, és a dir de la persona estigmatitzada.

El medi social en el que tots ens movem ensindueix a catalogar a les persones que coneixem i ens anem trobant en les nostres relacions socials. La primera imatge que en rebem ,normalment ens porta a classificar-la i a saber doncs la seva identitatsocial. El problema resideix en que quan ens adonem de que pateix un estigma i per tant de la seva realitat social real i no la que vol aparentar,que seria la realitat social virtual, deixem deveure-la com una persona total i normal per a reduir-la automàticament a un individu inferior i és doncs quan la menyspreem.

Segons Goffman existeixen tres tipus d'estigmes , nosaltres analitzarem elpertinent a defectes del caràcter de l'individu. Tan mateix, en aquesta modalitat o en les altres dues es presenten els mateixos factors sociològics. Es tracta d'una persona que es podria incorporarsense cap mena de problema en un intercanvi social, sent acceptat, però que pateix una diferencia que el porta al rebuig per part de la societat, ja que nosaltres considerant-nos “ normals” no partimdels seus aspectes no contaminats per a tractar-lo com un igual, sinó que únicament donem importància a la part negativa i normalment amagada d'aquest.

Les reaccions d'aquestes persones tendeixena relacionar-se amb l'aïllament col•lectiu, i a la modificació del seu caràcter personal, portant-lo a ser una persona desconfiada i insegura, a causa del temor que hi ha per part d'aquesta a ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Goffman estigma
  • Goffman Estigma e identidad Social
  • Estigma (goffman) reseña
  • Estigma Erving Goffman
  • Resumen Goffman Estigma
  • Estigma Goffman
  • Goffman Estigma
  • Ensayo sobre estigma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS