Estil japonès aplicat a la decoració

Páginas: 7 (1722 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2010
L'estil japonès aplicat a la decoració

Quan considerem un disseny d'interiors d'estil japonès, serà molt útil, perquè estigui conscient, que tan lluny es troba la cultura oriental de la cultura occidental.
Equilibri en l'univers*1 amb una orientació minimalista*2 és l'essència de tot el japonès i això realment s'expressa en la decoració d'espais interiors. Anem a debatre l'ús de color, latextura i els centres de coordinació en la tradicional decoració japonesa que són una marcada sortida dels altres estils de decoració en aquestes sèries.
El blanc i el negre no són considerats colors en el nostre punt de vista, però, en tot l' Orient hi ha importants elements de color. El negre es sotmet a un ús distintiu per a l' ús de la forma definitiva i l' alineació de la geometriaestructural.
Penseu en la possibilitat dels colors d' interior més usats són els mancats de blanc i neutrals que tinguin l' origen des de la natura. El negre no s' enfronta, sinó que defineix, i poques vegades s' utilitza per declarar. Funciona en harmonia. Penseu en una habitació empaperada de paper d' arròs blanc dividida amb marcs de fusta negra polida, un pensament on la calma reina.
En triar el color,no permeti que aquest s' interposi en el camí de l' arquitectura de l' habitació. Els neutrals l' ajudaran a imposar un ordre que aviat descobrirà, hauria de ser, hauria de ser, l' objectiu sencer del seu pla de decoració japonesa.
Els colors primaris són utilitzats per ressaltar un sol objecte o una característica arquitectònica triada per ser un punt focal. El pensament occidental vol fer-nospensar cap enrere i fer-nos decidir "si es veu bé aquí llavors permet posar una mica més per aquí". La laca vermella rústica sobre un sol lloc de bambú o una columna és una ferma declaració de principis en la decoració japonesa. Repetir el tema al voltant de l' habitació perd potència.

Creant espais

Els habitatges de dimensions reduïdes ens obliguen a aplicar l’absència com a estildecoratiu. La casa només comptarà amb els elements essencials, i fins i tot es podrà prescindir dels envans a fi de guanyar metres i llum en els apartaments petits. Per separar les distintes estances es pot recórrer a la ubicació estratègica d’alguns mobles, com sofàs, prestatgeries o armaris, per realitzar les divisions entre el saló i el dormitori o el saló i la cuina. 

L’àrea més àmplia és ladedicada al saló i a partir d’aquí es poden adjudicar els metres restants a la cuina, el bany i el dormitori. Aquest últim pot fins i tot integrar-se en el saló, incorporant un sofà llit o un futon que després del descans es recull i es converteix en seient. Els adornaments innecessaris desapareixen de les parets que conformen l’esquelet de l’immoble i deixen el seu lloc a algun penjador per als abrics ila roba d’hivern. 

En la cuina, mesurarem els metres disponibles per valorar si hi ha lloc per a la placa de cocció, el frigorífic, i alguns mòduls alts i baixos per a desar-hi el parament, estris i aparells

rells. En cas afirmatiu, col•locarem els elements en línia i els cobrirem amb un taulell de cuina. Si algun dels electrodomèstics no entra en la cuina, es pot optar per portar elfrigorífic al saló. Triar un model amb un disseny retro és més car que les versions estàndard, però és apropiat per a tot tipus d’ambients. 

En el bany, la innovació s’alia amb els nous habitatges, a través de propostes denominades “unitats mínimes de bany”, amb estructures modulars autoportants que es poden instal•lar en qualsevol lloc sense complicacions i que incorporen dipòsits, sifons i canonadesde subministrament i evacuació encastades. 

Mobiliari multifuncional i lleuger

Els mobles d’usos múltiples, lleugers i mòbils són imprescindibles per a racionalitzar l’espai. Es poden desplaçar sense problemes i admeten usos diversos en virtut de les necessitats de l’inquilí. 

Algunes apostes segures són les cadires que s’arrepleguen i apilen sense treure metres a l’estança, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estilo japones
  • Calidad Y Productividad Al Estilo Japones
  • Calidad Y Productividad Al Estilo Japones
  • Estilo de Administración Japonés 2
  • calidad y productividad al estilo japones
  • PRODUCCION CON CALIDAD AL ESTILO JAPONES
  • ESTILOS ARQUITECTONICOS DE JAPON
  • Calidad y productividad al estilo japones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS