Estils arquitectònics de la grècia clàssica

Páginas: 2 (500 palabras) Publicado: 16 de enero de 2012
Estils arquitectònics de la Grècia clàssica

L’art va patir canvis importants durant l’època grega clàssica, ja que els grecs van ser els que van desenvolupar la funció ornamental de la columna,per exemple, a diferencia dels altres períodes artístics. Ells van ser els que van afegir elements, formes i decoració.
Tot i que aquesta època es divideix en tres etapes (l’arcaic, del segle VII al475 aC., el clàssic, del 475 al 323 aC., i l’hel·lenístic, del 323 al 31 aC.), no es corresponen amb les tres que podem diferenciar en els seus estils arquitectònics. En trobem també tres: l’estil dòric(a partir del segle VII aC.), l’estil jònic (a partir del segle VI aC.) i el corinti (a partir del segle IV aC.). Aquests tres estils i els seus canvis respecte cada un són fàcilment visibles enl’estructura de les columnes gregues (generalment, canvis notables a la part del capitell i de l’entaulament), ja que no tan sols servien de suport si no que també per a la decoració de qualsevol edifici.Si parlem de l’ordre dòric, exposat sempre a l’exterior, cal saber que és el primer ordre arquitectònic que ens trobem en l’època clàssica i per tant, el més senzill i auster: s’emprava normalmenten temples dedicats a déus homes. L’estil dòric es diferencia per la manca de base en les columnes, per l’entaulament llis sense cap mena de decoració i per l’alternació de tríglifs i mètopes al fris.Dins l’Acròpoli d’Atenes, destaquen el Partenó (a les dues fotografies) i el Propileus per l’estil dòric en les columnes.
Per altra banda, trobem l’estil jònic, que s’utilitzava indistintament eninteriors o exteriors de temples dedicats a divinitats femenines, ja que es relacionava amb elles per ser més elegant i esvelt que el dòric. El tret més destacat d’aquest ordre arquitectònic éspossiblement el seu capitell (situat a l’extrem superior de la columna), ja que forma dues volutes que en sobresurten en forma d’espiral. A vegades, aquestes columnes dòriques són substituïdes per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Art Classic GRECIA
  • Estils de Natació
  • Cultura clàssica
  • Classic Knitwear
  • Classic Romanticismo
  • La Mitologia Clàssica
  • La Roma Classica
  • Condicionament Clàssic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS