ESTILS HISTORIA DE L'ART SELECTIVITAT

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
Estil Romà Imperial:

Estil: Romà imperial. Característiques: Art al servei de l’ostentació del poder. Construcció de grans edificis públics i privats a totes les ciutats conquerides. Art hereu dela civilització grega.
Arquitectura: Arc de mig punt, volta de canó i volta d’aresta romana. Dos ordres arquitectònics nous: toscà i composta. Funcionalitat i tècnica per damunt dels aspectesestètics. Decoració de les cases amb pintures i mosaics. Noves tipologies: basÌlica, amfiteatre, termes... Arquitectura de serveis: ponts, aqüeductes, vies, cloaques...
Escultura: Potenciació del monument,arcs de triomf, columnes commemoratives, estatues equestres. Realisme en els retrats.

Estil Grex Hel·lenístic:

Estil: L’ obra pertany a l’estil grec del període hel·lenÌstic (segles III aC - IaC).
CaracterÌstiques: L’estil hel· lenístic te la seva màxima visualització en l’escultura. Entre les seves característiques destaca la dinamització de les composicions trencant els canons deserenitat i equilibri clàssics.. Es busca la màxima expressivitat en els rostres dels personatges, mostrant sentiments de sofriment i passió [pathos]. Van proliferar els grups escultòrics i van sorgir elretrat i els temes anecdòtics, dues temàtiques en que l’idealisme deixa pas al gust pel realisme.

Estil Grec Clàssic:

Estil: Grec clàssic. Els pilars fonamentals de l’art Grec són: l’home, lanatura, la raó, l’harmonia i la bellesa. Com deia Protàgores: “l’home és la mesura de totes les coses”. Moment de màxim esplendor de l’art Grec. Aparició de l’ordre jònic. Període dels grans noms del’estatuària grega: Policlet, Fidies i Miró. Construcció del l’Acròpoli.

Estil Etrusc:

Estil: Etrusc, antecedent de l’art romà, rep les influències artístiques de les cultures d’Àsia Menor i deGrècia. Utilitza en la seva arquitectura l’arc i la volta, elements d’origen mesopotàmic. Destaquen per dos tipus de construccions: el temple i la tomba. A la tomba, similar als hipogeus egipcis,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de l'art
  • historia de l'art
  • Historia de l'art
  • Història de l'art
  • historia de l'art
  • història de l'art
  • Història De L'Art
  • Historia De L'Art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS