ESTIMULACION SORDERA

Páginas: 4 (943 palabras) Publicado: 21 de junio de 2014
[Seleccionar fecha]



ÍNDEX:


Número de pàgina


1. Introducció

La finalitat d’aquest projecte de recerca és corroborar la importància d’estimular i propiciar la comunicació de lespersones sordes en les etapes primerenques, per tal de disminuir les limitacions que poden arribar a patir en etapes posteriors pel fet de de no haver adquirit una comunicació alternativa adequada iadaptada.
Per tal de arribar a fer aquest afirmació ens hem basat en l’estudi de la introducció de diferents mètodes i recursos comunicatius adaptats, tant als usuaris com a les famílies d’aquests,tot avaluant la seva eficàcia.

Aquesta idea ens va sorgir arrel de la deficiència detectada des dos senyores que pateixen sordesa, les quals no disposen d’un llenguatge alternatiu a l’oral ol’escrit i que per tant, tenen molt limitada la relació amb el seu entorn. El nom d’elles dos el mantindrem en anonimat per mantenir la màxima confidencialitat i discreció i és per això que per parlar decadascuna d’elles ens referirem a la Maria i la Carme.
Tant la Maria com la Carme estan internes des de la seva infància a un centre religiós que atenien a persones amb discapacitat intel·lectual, on hivaren entrar perquè les famílies no es veien capacitades per impartir-los-hi l’educació adient i van preferir derivar-les al centre on actualment resideixen.
En el moment del seu ingrés lainstitució era de caire religiós i per tant era portat per persones d’aquest àmbit. Degut a la no professionalitat(no estaven formats en l’àmbit) dels cuidadors del centre en aquell moment, la infància de lessenyores, i els pocs coneixements que hi havia sobre el tema en aquell moment, aquestes no varen adquirir un llenguatge alternatiu. Aquesta no adquisició d’una comunicació alternativa respecte lasordesa que patien les ha portat a un aïllament degut a la gran dificultat que tenen per comunicar-se i per tant, relacionar-se amb el seu entorn.
Anys més tard, quan les noies ja es trobaven en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sordera
  • sordera
  • Sordera
  • Sordera
  • sordera
  • sordera
  • Sordera
  • Sordera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS