Esto es ritmo

Páginas: 15 (3666 palabras) Publicado: 5 de diciembre de 2010
TREBALL D’ANÀLISI D’UNA OBRA ESCÈNICA
La consagració de la primavera, d’Igor Stravinsky.

1.- Fitxa tècnica
Això és ritme és un documental dirigit per Thomas Grube i Enrique Sáncehz Lansch. Recull un experiment artístic i pedagògic protagonitzat per la Orquestra Filarmònica de Berlín i el seu director Simon Rattle, pels coreògrafs Royston Malddom i Susannah Broughton , i més de doscentscinquanta joves alemanys.
- Els objectius del projecte:
· Formar una companyia de dansa amb joves d’entre 8 i 20 anys (250 membres) provinents de l’escola secundària de Heinz Brand , del taller de ball No Limit, de la companyia Faster than Light, i de l’institut Hanna Hoch.
· Reunir músics professionals (Filharmònica de Berlín) amb joves escolars.
· Aprendre una nova coreografia de La Consagracióde la Primavera en un període de 6 setmanes i presentar-la, el 28 de Gener del 2003, al Treptow Arena (Berlín), amb un públic de 2500 espectadors.

2.- Descripció de l’obra
• Descripció dels principals participants del documental
Simon Rattle: (Liverpool, 1955) Actual director de la Filharmònica de Berlín, fundada l’any 1882, és considerada una de les millors orquestres del món, actualmentla formen 129 intèrprets.
L’adolescència és l’etapa de sentir-se incomprès, aliè a la realitat que et rodeja. A mi la música em va fer trobar amb mi mateix. Quan dirigeixo sento com l’electricitat de la música flueix a través meu. (S.Rattle, Això és ritme)
Royston Maldoom: Inicia la seva carrera com a coreògraf l’any 1975, treballant sobretot al Regne Unit i a nivell internacional, enàmbits molt diferents: escoles de Primària i Secundària, nens del carrer, presons, joves exclosos del sistema educatiu, etc.
Susannah Broughton: Després de finalitzar els seus estudis a la Universitat de Cantorvery (Nova Zelanda) realitza diversos treballs pedagògics amb una gran varietat de grups: infants, adults amb necessitats d’estudis especials, jubilats, actors, etc. Per altra banda, també haparticipat en diversos projectes a nivell internacional amb Royston Maldoom. En La Consagració de la Primavera treballa com a subdirectora de coreografia.
250 joves : Durant la primera part del projecte treballen per separat. La gran majoria mai ha actuat en un escenari, ni realitzat una coreografia de dansa junt amb una orquestra.
El documental s’apropa més a tres dels participants, tots trestenen en comú, en aquest projecte, la vivència d’un repte molt condicionant i transcendent en les seves vides personals. Ells i ella són:
· Martin Eisentraut: participa en el taller de ball No Limit, té 19 anys. És un dels participants que mostra moltes capacitats per a ballar molt bé, tot i així, a l’inici del projecte mostra un bloqueig emocional bastant fort.
Em costa expressar els meussentiments. De petit no m’agradava somriure, això desconcertava a la gent. Sóc solitari, és un mecanisme de defensa. Intento aprendre a relacionar-me amb els altres, però em costa molt. Per a mi això és un repte, per a mi mateix, no vull actuar per als altres. (Martin, Això és ritme)
· Olayinka Shitu: Nascut a Nigeria. Els seus pares moren durant la Guerra Civil quan ell tenia 15 anys. Abans departicipar en el projecte, feia sis mesos que havia arribat a Alemanya, desconeixent-ne la llengua. Té 16 anys.
A Nigèria la dansa és diferent, si parlem d’ella parlem de cultura, parlem de música. Al meu país, la música que toquem és diferent, així com la nostra manera de ballar. Els nostres pares van heretar-ho dels seus pares, es transmet de generació en generació. No crec que aquí lacultura tingui tanta importància com a Àfrica. La música em relaxa el cos, i si em relaxo sóc feliç. Ser feliç té a veure amb l’ànima, amb la música i amb ballar. (Olayinka, això és ritme)
· Marie Theiner: Realitza l’últim curs de secundària, té 14 anys. Com Martin, també participa en el taller No Limit, trobant-se amb ballarins més professionals.

• Descripció del procés d’aprenentatge de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El ritmo
  • ritmos
  • Ritmo
  • Ritmo
  • El Ritmo
  • Esto es ritmo
  • ritmos
  • Ritmos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS