Estrabón i la seva obra “geographiká”

Páginas: 2 (273 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2011
ESTRABÓN I LA SEVA OBRA “GEOGRAPHIKÁ”

Estrabón era un geògraf i escriptor grec nascut a Amàsia (actual Turquía) a mitjans del segle I aC. Es va formar a Nisa iva completar els estudis amb llargs viatges per Grècia, Itàlia i Egipte, però gràcies als relats de viatgers de la seva època va conèixer altres llocs. Al tornar delsviatges, Estrabón escrigué l'obra més important d'aquella època: Geographiká.
Fou un geògraf descriptiu que per entendre millor la gent i els països que estudiavas' interessava per la població, història i mites de la zona en concret. Però per Estrabón, el propòsit de la geografia era subministrar informació als governants pertal de conquistar més territoris i mantenir el poder.

GEOGRAPHIKÁ

L'obra està dividida en 17 llibres i s'hi descriu el món habitat conegut fins aleshores itambé, la composició del món en torn a Grècia.
En aquesta composició, l'autor assegura que la Terra és una esfera situada al centre de l'univers i que està divididaen 5 zones. També diu que les zones habitades són grans illes envoltades d'oceans per totes parts.

Cal destacar el llibre tercer, que parla sobre Hispània. Tot ique Estrabón mai trepitjà aquesta terra, va poder obtenir dades sobre la Hispània Citerior de Marc Vipsani Agripa, que com a comandant de la flota romana havia prespart en les guerres càntabres, i també de l'historiador Timàgenes.

Del llibre, destaca aquest fragment:

“Alguns diuen que les designacions d'Iberia i Hispaniasón sinònimes, que els romans han designat tota la regió indiferentment amb els noms d'Iberia i Hispania, i a les seves parts les han anomenat ulterior i citerior”.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon Llull I La Seva Obra
  • El Mite I Les Seves Funcions
  • L'energia i les seves unitats
  • Match Point I La Seva Filosofia
  • El Cristianisme I La Seva Presència En La Cultura
  • El joc infantil i la seva metodologia
  • Anatomia descriptiva i la seva aplicaci
  • Analizar i comentar una obra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS