estrategies d'aprenentatge

Páginas: 3 (549 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
Estratègies d’aprenentatge UOC PAC1
En primer lloc, cal esmentar que l’acció es desenvolupa per tenir un conjunt de disposicions genètiques innates, que ens permeten desenvolupar una sèrie deconductes i capacitats, que es poden expressar mitjançant comportaments en qualsevol moment ja que s’han practicat per via procedimental. Estic parlant de les capacitats i habilitats cognitives,respectivament.
Aquestes últimes, fan que s’executin els procediments que l’alumne cal que activi, per aconseguir un objectiu concret. A l’escola s’ensenyen i s’apliquen molts tipus de procediments, peròamb característiques i índole ben contrària. Per exemple, d’una banda, hi ha els procediments algorítmics, aquells rígids que permeten les operacions que s’han d’efectuar i l’ordre en que s’hand’executar, és a dir, són tancats amb operacions prefixades, d’altre banda, hi ha els procediments heurístics que són oberts i estant formats per operacions alternatives.
Ara bé, quan l’alumne, totesaquestes accions i procediments per aconseguir un aprenentatge, les realitza de forma conscient, aleshores ja podem dir que l’alumne està utilitzant una estratègia d’aprenentatge.
Les estratègiesd'aprenentatge són un conjunt d'accions que es porten a terme per assolir un objectiu d'aprenentatge. Inclouen capacitats i habilitats cognitives, hàbits de treball intel·lectual i tècniques, mètodes d’estudi iresolució de problemes o procediments d’aprenentatge. Aquestes són conscients, suposen una resposta socialment situada, especifiques i inclouen diferents procediments. Un procés de presa dedecisions, conscient i intencional, que consisteix a seleccionar els coneixements declaratius, procedimentals i actitudinals necessaris per a aconseguir un determinat objectiu, sempre d'acord amb lescondicions de la situació educativa en que es produeix l'acció. Les estratègies d’aprenentatge es veuen influenciades per tres elements bàsics que caracteritzen l’actuació estratègica d’un alumne per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 estratègies d'aprenentatge uoc
  • Comunitats D'Aprenentatge
  • Comunitats D'Aprenentatge
  • Puzle, Mètode d'Aprenentatge Col.Lectiu
  • MÈTODES D'APRENENTATGE PSICOLOGIA
  • motivació i tècniques d'aprenentatge
  • Visió Dominant Dels Objectes D’aprenentatge
  • La estrategia de la estrategia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS