Estrellas

Páginas: 5 (1023 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014
Estels Estan formats per Hidrògen i Heli.
Es pensa que al inici tota la materia era Hidrògen i els altres elements s’han format posteriorment. L’energia dels estels es genera mitjançant reaccions de fusió nuclear. Al fusionar-se nuclis d’hidrògen formen 1 d’heli.
Els estels es formen en núvols de gas interestelar. Quan els núvols són grans es contrauen a causa de l’atracció gravitatòria is’escalfen fins assolir temperatura suficient per que s’inicien les reaccions de fusió d’àtoms d’hidrògen.


Formació del Sistema Solar
Inicialment havia un núvol de gas i pols i es va contraure per atracció gravitatòria. Mentre es contreia el núvol va començar a girar sobre si mateix cada vegada més ràpid. La major part de la materia es va quedar condensat al centre del núvol, on es va crear elSol. La materia que girava a l’exterior va anar xocant i es va reunir en fragments que van donar lloc als planetes.

Formació de la lluna
La teoria més aceptada explica que es va foemar per l’impacte d’un planetoide amb la terra primitiva. La colissió va fer desprendre gran cuantitat de materials que es van ajuntar per atracció gravitatòria formant la lluna. -> Aquesta teoría explica que lalluna estigui formada por materials molt semblants als de l’interior de la terra.

Procés de formació de la Tierra.
La Tierra tenia una atmòsfera amb pocs gasos, li estaven continuament arribant meteorits. També presentaba activitat volcánica intensa. Per això la temperatura externa és d’un centenars de graus.
Durant aquest período els materials es van disposar per ordre de densitat decreixent.Lentament la superficie es va anar refredant. L’aigua es va condensar i van aparèixer els oceans.


Per què es va descartar el model de Ptolomeu
Aquesta teoría tenia problemas per explicar els moviments dels planetes, els quals tenien trajectòries erràtiques aparentment.

El nou model afegia:
Explicava de forma simple i precisa el moviment del sastres i les estacions de l’any.
Eracapaç de fer prediccions del moviment futur dels astres.
Era totalment compatibleamb les noves lleis físiques descobertes per Newton que van sustituir l’antiga física aristotélica.
























Capas de la Tierra





Pistas sobre las capas de la Tierra
1. La part més superior de la Terra la temperatura augmenta 3º cada 100 m. Aquest increment prové de elcalor de l’interior de la Terra. Aquesta calor arriba a fondre roques i formar magma. Com el magma està a 1000 º podem deduir que la temperatura del interior de la Terra és de milers de graus.
2. Altre pista ens la dona el camp magnètic terrestre. Aquest fa que l’agulla de la bruixola apunti al nord. Aquest camp magnètic és generat pel moviment d’electrons que hi ha al interior de la Terra (zonamolt rica en ferro).
3. Altre Font d’informació ens la donen els meteorits i ones sísmiques.

Meteorits. Són fragments de roca que cauen en la Terra des de l’espai. Com suposem que la Tierra es va formar per la unió de fragments de roca com aquests, si estudiem la seva composició podrem deduir els materials que formen la Tierra. Molts contenen silicat, i altres ferro i niquel.
Ones sísmiques.Quan hi ha un terratrèmol es generen ones sísmiques que es propaguen per l’interior del planeta i es desvien al topar amb nous materials.
Agafan les dades dels sismògrafes deduim la velocitat i la trajectòria de les ones. Estudiant aquestes dades deduim que:
Escorça: arriba a 12-35 Km. de profunditat.
Mantell: arriba a 2900 Km
Nucli: fins al centre.


TECTONICA DE PLAQUES
Ladistribució dels volcans i terratrèmols es concentren en zones determinades, i això no és casual.
Wegener va observar que els perfils d’Àfrica i Amèrica del Sur encaixaven. També encaixaven diverses formacions geològiques i els fòssils anteriors a 150 milions d’anys eren tb iguals. -> Per això Wegener va suposar que els continents es movien amb el temps. -> TEORIA DE LA DERIVA DELS CONTINENTS

3...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estrella
  • Las Estrellas
  • estrella
  • las estrellas
  • estrellas
  • estrellas
  • estrellas
  • Las estrellas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS