Estructura del cinema

Páginas: 11 (2644 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
1. Introducció
L’estudi realitzat consisteix en analitzar i introduir la industria del cinema des dels seus orígens, passant per les empreses que el comercialitzen, els seus consumidors i la magnitud del sector, centrant-se específicament en el territori Espanyol.
S’entén per cinema, tècnicament, com una projecció d’imatges successives impreses sobre una cinta que aparenten moviment gràcies ala persistència retiniana que retè la imatge durant una fracció de segon després de que desaparegui. El primer material cinematogràfic va néixer el 28 de desembre de 1895 amb una pel·lícula titulada La Sortie des usines Lumière à Lyon dirigida i produïda per Lumière, la pel·lícula de 46 segons, pretenia projectar a mode de documental la vida quotidiana de les persones que sortien de la fabrica.Tot i ser considerada la primera pel·lícula del cinema, anteriorment es pot trobar un breu film de dos segons gravat set anys abans titulat Roundhay Garden Scene.
L’aparició del cinema en els seus orígens, va ser un invent revolucionari que va provocar un canvi de percepció en la societat influint en les costums socials i d’oci. Des que es va introduir el so a les pel·lícules, el cinema vacomençar a ser més vist com un art i en conseqüència es va desenvolupar cap a una indústria cultural i comercial en potencia.
Al llarg de la història cinematogràfica s’han anat desenvolupant tècniques per tal d’introduir so, imatges en color, qualitat d’imatge i nitidesa a les pel·lícules, fins arribar a les característiques tant tècniques com materials del cinema actual.
En les últimes dècades, elcinema s’ha consolidat com una de les indústries culturals i comercials més potents del món i que arriba a moure quantitats ingents de diners. Tot i ser un sector amb tanta força, durant els darrers anys s’ha anat erosionant a causa de les noves tecnologies i l’aparició de la crisi econòmica global i, per tant, s’ha hagut d’adaptar creant noves alternatives per continuar estant al dia.



2.Estructura de la indústria cinematogràfica
La indústria del cinema a mida que ha anat creixent ha segmentat la seva composició per tal de fer més eficient la seva organització i poder arribar a més consumidors. Actualment es composa de tres sectors principals: la producció, la distribució i per últim l’exhibició de pel·lícules.
Primerament el sector de la producció s’encarrega de realitzar lespel·lícules finançant els projectes. Les empreses productores més destacades a Espanya son:
-Altafilms: Producció i distribució de pel·lícules amb èmfasi al cine europeu i independent.
- Aurum: Producció de pel·lícules de directors espanyols.
- Amiguetes Entertainment, S.L: Producció de cine de Santiago Segura.
- Araba Films: Producció de pel·lícules, multisales i notes de premsa.
- Espamedia:Productora de curtmetratges.
- Filmax: Producció de tot tipus de pel·lícules i explotació de drets de exhibició en circuits de cines.
- Fox España: Divisió de la productora a Espanya.
- Grupo Boca: Grup d’empreses dedicades a la producció de pel·lícules, series de televisió, espectacles teatrals i continguts multimèdia.
- Inko Producciones Audiovisuales: Produccions de cine, vídeo i fotografia.- Lan Zinema: Productora cinematogràfica especialitzada en llarg metratges, documentals, anuncis publicitaris i televisió.
- Lauren films: Productora i distribuïdora cinematogràfica .
- Neptuno Films: Productora catalana de dibuixos animats.
- Producciones La Iguana: Productora cinematogràfica
-Productores Audiovisuales Valencianos: Associació de productores audiovisuals.
- Story Board:Productora de continguts audiovisuals.
- Wanda: Productora i distribuïdora de cinema independent.


Una vegada les pel·lícules estan realitzades es busca un intermediari que les faci a les sales d’exhibició, aquests intermediaris es coneixen com distribuïdores i a Espanya les més importants són:
- Altafilms: Distribució i producció de pel·lícules amb èmfasi al cine europeu i independent.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cinema
  • cinema
  • cinema
  • Cinema
  • Cinema
  • Cinema
  • el cinema
  • Cinema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS