Estructura interna de la Terra

Páginas: 10 (2307 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2013

Estructura interna de la Terra


La Terra té més de 6.300 km de radi. Això vol dir que la part més allunyada de la superfície es troba a una distància 630 vegades més lluny que la més profunda de les perforacions fetes per l'ésser humà: només hem gratat una mica la superfície del planeta.

1. Aleshores... com podem saber com és la Terra per dins?
Pensa de quina manera podem obtenirconeixement sobre l’estructura i composició interna del nostre planeta.
En la investigació geofísica es fan servir mètodes científics de camps diversos de les ciències.
En els estudis sobre el terreny, els geòlegs poden fer moltes observacions, com les formes de relleu, els cursos d’aigua, els agents i mecanismes d’erosió, la vegetació,ect. També poden observar les característiques de les roquessegons la regió. Quan realitzem aquests estudis, estem parlant de mètodes directes.
Però, per estudiar l’interior de la Terra, no es pot estudiar completament d’una forma directa, per aquests motiu utilitzem, a més a més, els mètodes indirectes. Com per exemple, podem parlar dels següents: estudi dels meteorits, estudi de la densitat terrestre, estudi geofísics, estudi gravimètric, estudi geotèrmic,estudi geomàntic i estudi sísmic, basat en les ones P, ones S, ones L i ones R.

2. El nostre planeta no és homogeni. Més aviat sembla format per tot un seguit de capes concèntriques amb característiques i composicions diferenciades. Si poguéssim viatjar cap al centre de la Terra... què trobaríem pel camí? Afegeix algun dibuix o esquema on es representin les capes ordenades, segons els dosmodels que expliquen la composició de les capes de la Terra.

En l’estudi de l’interior de la Terra podem trobar dos tipus de composició del les capes terrestres: segons les discontinuïtats de les ones sísmiques i segons les propietats físiques i el comportament mecànic de les roques.
Així prenent com a base les discontinuïtats, resultants de les ones sísmiques, sabem que la Terra està divididaen tres grans capes: l’escorça, que és la capa més superficial, constituïda per l’escorça continental i l’escorça oceànica, el mantell, que és la capa que es troba per sota de l’escorça, constituït pel mantell superior i el mantell inferior, i a la capa més interna trobaríem el nucli, format pel nucli extern i pel nucli intern.
Seguint el criteri de basant-nos ambles seves propietats físiques ien el comportament mecànic de les roques, la Terra estaria dividida en les capes següents: la litosfera, basada en la capa mes superficial on trobem les plaques tectòniques (engloba l’escorça i el mantell superior fins als 10-150km, l’astenosfera que es troba en el mantell superior fins als 400 km de profunditat, la mesosfera que es situa per sota de l’astenosfera i l’endosfera que correspon alnucli.
3. Com creus que pot influir el que succeeixi a l'interior de la Terra en fenòmens que es donin a la superfície?

Les plaques tectòniques es desplaçaran sobre l’astenosfera amb moviments diversos, això ens influirà causant bona part dels fenòmens geològics com les derives continentals, que es basa en el moviment dels continents; el moviment de les conques oceàniques, serralades;s’originen en els punts de xoc entre plaques tectòniques que presenten moviments oposats; terratrèmols, produïts per pertorbacions originades per la ruptura de un límit de placa quan aquestes es mouen i volcans, s’originen quan les roques foses de l’interior de la Terra anomenat magma, al tenir menys densitat que la roca que l’envolta, tendeix a pujar i produir erupcions volcàniques.

4. . Coneixem com alitosfera la capa més externa del nostre planeta. Està constituïda per l'escorça terrestre i els primers 50 km del mantell. La litosfera sura per sobre de l'astenosfera, una part del mantell exterior que es troba en estat fluid, la qual cosa li permet realitzar desplaçaments. Explica com són els moviments que es produeixen a l’astenosfera i quina “força” ho provoca.

En l’astenosfera, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estructura Interna De La Terra
  • Estructura de la Terra
  • Le forze interne della terra
  • Estructura i dinamica de la terra
  • Estructura de la terra, resum
  • Creació I Estructura De La Terra
  • Orixe e estructura da Terra
  • 3.-Estructura de la Terra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS