Estructura social remodernització de l'exclusió social a españa

Páginas: 2 (343 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2009
1ª Lectura d’estructura social.
Remodernització de l’exclusió social a Espanya.

En aquesta lectura es despren una informació que ens fa entendre que l’evolució socioeconòmica unida al progrés téconseqüències negatives com el risc d’exclusió social.
La política social vetlla per la igualtat de condicions i d’oportunitats entre totes les persones, independentment del seu estatus, religió,raça… ; però la insuficiència financera sobre la qual es veu sotmesa frena les seves pretensions i deteriora el seu resultat.
Tot això ha provocat que ens trobem en una situació on predomina ladesigualtat i l’exclusió social.
En el text es parla sobre la necessitat de canvi per tal d’evitar aquesta situació. Però aquest canvi s’ha de produïr de sotarrel, ja que és indispensable que es canvïi tot elsistema per prevenir la nostra societat de conviure amb aquesta exclusió dels més desfavorits, promoure la solidaritat i també la igualtat entre tothom; evadint-nos de tot aquest model que noméscuida pel progres i l’evolució deixant de banda pilars de la nostra humanitat, o que almenys les amaga en un segon pla.
El tercer sector serà l’encarregat de promoure aquells principis bàsics oblidatsfent conéixer moltes situacions concretes i suprimint l’exclusió social. Aquesta exclusió social es valora amb més o menys nivell en funció dels estudis que es fan, els plans d’inclusió social il’anàlisi de la situació dels casos per tal de projectar-hi després les solucions més adequades i específiques possible; tot i que el resultat al nostre país ha estat del tot negatiu, separant encara més lasocietat.
Tot i el resultat decebedor, s’està treballant en tornar a ficar en primer pla el Tercer Sector, amb el clar objectiu de reduïr l’exclusió social, i fins i tot s’han aprovat tres plans peraconseguir-ho.

Són només els primers passos per obtenir aquest objectiu que ha estat oblidat com una de les bases de la humanitat; ja que la solidaritat i ajuda als més desfavorits es un aspecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estructura social y desigualdad en España
  • Estructura Social Y Trabajo Social
  • Interacción Social y Estructura Social
  • Estructura Social de España
  • Estructura Social De La Nueva España
  • Estructura social de la nueva españa
  • Estructuras Sociales
  • Estructura social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS